2019. november 2., szombat

Ez segít, amikor aggódni kezdesz

Amikor képes vagy elfogadni és szeretni magadat minden gondolatoddal és minden érzéseddel együtt, akkor megszűnik az aggódás és a félelem. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy felismerd, amikor félni kezdesz. Ha ahelyett, hogy a félelmet ellöknéd magadtól, szeretettel magadhoz öleled, csodálatos, erőfeszítés nélküli átalakulásnak lehetsz a részese. 

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Azt hiszed, képtelen vagy uralni a félelmet, mivel te magad hívtad életre; és úgy tűnik, a félelembe vetett hited által a félelem kikerül az irányításod alól. Ugyanakkor hiábavaló minden olyan igyekezet, amely során a félelem feletti uralom elsajátításával igyekszel megoldani ezt a tévedést. Valójában már maga az a feltevés is csak tovább erősíti a félelmet, miszerint a félelmet uralni kell. A valódi megoldás a szeretet elsajátításában rejlik. (A csodák tanítása, TSZ. 2. VII. 4:1-4.) 

Azért imádkozom, hogy fokozatosan ismerd fel, miként vagy te magad a félelem megteremtője. Azt kérem, hogy ébredj rá, ez csodálatos, hiszen így a félelem megszüntetője is te magad vagy. Azt kérem, hogy tudatosuljon benned: amint megvonod tőle a figyelmedet, a félelem eltűnik. Hadd töltse ki a helyét a nyugalom és a derű. 

Azért imádkozom, hogy mostantól, amikor a félelem jelentkezik, fogadd nyugodtan, és tekints rá elfogadással. Azt kérem, hogy ilyenkor jusson eszedbe: lassú, mély lélegzetvételeidre mindig támaszkodhatsz. Azt kérem, hogy könnyű legyen egyszerűen csak együtt lenned a félelem érzetével, anélkül, hogy bármit is gondolnál róla. Hadd tapasztalhasd meg, hogy ez is – mint minden érzés – magától távozik, amikor nem állsz neki ellen. 

Azért imádkozom, hogy ráébredj: minél inkább át akarsz valamit alakítani, annál erősebb lesz és annál több lesz belőle. Azt kérem, hogy könnyű legyen minden egyes tapasztalatod felé elfogadással és kíváncsisággal fordulni. Hadd mutatkozzék meg számodra, hogy a csodák szemüvegén át nézve valóban minden történés a te boldogságodat szolgálja. 

Azért imádkozom, hogy egyre inkább képes légy feltétel nélkül szeretni magadat, minden gondolatoddal és minden érzéseddel együtt. Azt kérem, hogy ott, ahol eddig elutasítás volt, most jelenjen meg a szeretetteljes elfogadás. Hadd hozza ez el számodra a felszabadult, örömteli életet, amelyben még a félelem is olyan, mint egy kedves, régi barát, akivel jó néha összetalálkozni, és a múlton jókat nevetni.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


4 megjegyzés:

  1. Épp most olvastam, ami nekem segít a jövővel kapcsolatos félelmeim elfogadásában, megszüntetésében:
    "Félsz a holnaptól, mert nem tudod, mit hoz, s közben nem veszed észre, hogy a tegnap éppen ilyen veszélyes volt." Antoni de Mello

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban így van! Sőt, a mai nap is az a jövő, amitől korábban annyira féltünk. :)

      Törlés