2019. október 13., vasárnap

A felelősségvállalás öröme

Amikor vállalod a felelősséget a gondolataid által teremtett világért, rendkívüli erő érkezik meg hozzád. Ez az erő lesz a segítségedre abban, hogy olyan életet teremts magadnak, amilyenre mindig is vágytál. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy feltérképezd és könnyedén elengedd azokat a gondolatokat, amelyek nem azt a világot teremtik meg, amelyikben élni szeretnél. 

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

Mindenki tanító, és minden tanító egyfolytában tanít. E felelősséget abban a pillanatban magadra vállalod, amint elfogadsz valamilyen előfeltételezést, és minden embernek szüksége van valamiféle gondolati rendszerre. Amint kialakítasz valamilyen gondolati rendszert, elkezdesz annak alapján élni, és egyben tanítani is elkezded azt. Előfordulhat, hogy téves gondolati rendszerhez vagy hűséges, ugyanakkor ez mégis a hit, a hűség egy fajtája, és így átirányítani is lehetséges. (A csodák tanítása, TSZ. 6. Bev. 2:2-5.) 


Azért imádkozom, hogy örömmel ébredj rá tanítói szerepedre, és arra, hogy ez független a hivatásodtól vagy a munkádtól. Azt kérem, hogy mindig légy tudatában: bármit mondasz vagy teszel, az arról tanítja a környezetedet, hogy ki vagy és miben hiszel. Hadd legyen számodra egyre inkább világos, hogy a szavaid és a tetteid egyértelmű mutatói annak, hogy milyen gondolatok határozzák meg az életedet. 

Azért imádkozom, hogy ismerd fel: az életed alakulásáért a gondolataid felelősek, a gondolataid megválogatása pedig rajtad múlik. Azt kérem, hogy e felelősség felvállalása legyen örömteli hír számodra, hiszen ez jelenti a kulcsot a változáshoz is. Hadd töltse el bátorság a szívedet, hogy aztán e kulccsal könnyedén kinyithasd a teljes boldogsághoz vezető ajtót! 

Azért imádkozom, hogy legyen lehetőséged feltérképezni azt a gondolati rendszert, amely oda vezetett, ahol éppen most tartasz. Azt kérem, hogy érkezzen meg hozzád a tisztánlátás arról, hogy mely gondolatokat szükséges elengedned. Hadd legyen az elméd tiszta, nyitott és várakozó – egy olyan tér, ahol bőségesen jut hely Isten szeretetteljes gondolatai számára. 

Azért imádkozom, hogy ismerd fel, ha valamiben tévedtél, és engedd, hogy a Szentlélek új utat mutasson neked. Azt kérem, hogy a szívedben már e felismerés pillanatában szülessen meg a megbocsátás is. Hadd legyen ezentúl minden változás olyan, mintha az ölelő óceán finoman ringató hullámai vinnének!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

Október 18-tól pedig várlak a 7mérföldes léptekkel online műhely résztvevői közé is, hogy mostantól sokkal gyorsabban haladhass a saját boldogságod felé.  Részletek itt: 



❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


2 megjegyzés:

  1. "Hadd legyen az elméd tiszta, nyitott és várakozó – egy olyan tér, ahol bőségesen jut hely Isten szeretetteljes gondolatai számára."

    Erről csak az jutott eszembe, hogy nem is olyan egyszerű megteremteni ezt a helyet, mint ahogy elsőre az ember gondolná. A CST megértéséhez annyi hiedelmüket kell átalakítani, és egész mélyen gyökerezőket is. Véletlen ráakadtam tegnap Doreen Virtue videójára, aminek az volt a címe: Miért dobtam a CST-t a szemétbe. https://www.youtube.com/watch?v=hE-QZJLXz5I.

    A videó végignézése után fogalmazódott meg bennem, hogy ha hagyunk félelem gyökér darabkákat, vagy elfedjük azokat, vagy akár félreértelmezünk egy-egy félmodatot, és nem a CST alapelvei szerint dolgozzuk fel, akár 20 évnyi CST tanulmányozás is teljesen értelmetlen lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pontosan így van. A csodák tanítását követni valójában sokkal nagyobb belső munka, mint azt sokan elsőre gondolnák. Folyamatos takarítást jelent mind a múltban, mind a jelenben.

      A videót én is láttam, sőt, már 2017 óta követem a változást, ami Doreen Virtue életében elkezdődött, és ami ahhoz vezetett, hogy mindent megtagadott, amit addig tanult és tanított.

      Az egyik legfontosabb, amit A csodák tanításából mostanra megtanultam az, hogy nem adok hitelt semminek, ami félelmet vagy bűntudatot igyekszik kelteni, mert ez kizárólag az ego eszköze. A csodák tanításából felém kizárólag szeretet és gyengédség árad, amiben örömmel fürdőzöm meg minden nap. És persze ugyanez a szeretet mutat rá gyengéden minden kisebb-nagyobb félelem darabkára, amit még nekem is szükséges átalakítanom. :)

      Törlés