2022. november 13., vasárnap

Amikor azt hiszed, hogy igazad van


Talán nehéz ezt felismerni és elfogadni, de a konfliktusaid nagy része abból adódik, hogy azt hiszed, az igazság nálad és csak nálad van, és ezt az igazságot akarod rákényszeríteni másokra is. Pedig ehhez az igazsághoz csakis az egód ragaszkodhat, hiszen ő az, aki az elkülönültségben hisz, és abban, hogy – adott esetben – jobban tudod valaki másnál. 

Ha most visszagondolsz egy ilyen konfliktusra, akkor megfigyelheted, hogy minél inkább győzködöd a másikat, ő annál inkább ellenáll ennek, és annál erőteljesebben védelmezi a saját igazát. Ezért ha azt akarod, hogy a kapcsolataidat az öröm, a béke és a szeretet jellemezze, akkor érdemes azzal kísérletezned, hogy egyre többször elengeded azt a vágyadat, hogy mindenáron igazad legyen. 

Mostantól amikor konfliktust élsz át, ha teheted, állj meg egy pillanatra, és képzeld el, hogy ragyogó fény vesz körbe benneteket és az egész helyzetet. Aztán csak figyeld, amint a szituáció olyan módon oldódik meg, amit korábban elképzelni sem tudtál volna. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki mostantól képes meglátni a fényt és a szeretetet önmagában és másokban is. 

Segíts megtapasztalnom a Veled és a többiekkel való egységet. Hadd ismerjem fel, hogy ez az egyetlen igazság. Légy mellettem a nap folyamán, és emlékeztess erre. Juttasd eszembe, hogy megálljak, vegyek néhány mély lélegzetet, elcsendesedjek, és lehetőséget adjak magamnak arra, hogy másképp lássam az adott helyzetet. 

Kérlek, nyugtass meg, hogy eddig sem tettem semmi rosszat. Amikor az igazamat bizonygatom, akkor valójában segíteni szeretnék. Egyedül abban tévedek, hogy azt hiszem, ez az egyetlen igazság, és az adott helyzet sehogy máshogy nem oldható meg. 

Kérlek, nyisd meg az elmém, és tedd lehetővé, hogy befogadjam a Tőled érkező, szeretetteljes, kreatív, az egységet erősítő megoldásokat. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése