2022. október 2., vasárnap

A félelem nélküli életet is választhatod


Emlékezz most vissza egy olyan alkalomra, amikor észrevetted, hogy megjelent benned a félelem. Mi az, aminek a hatására félelmet éreztél? 
  • Valaki mondott valamit? 
  • Vagy a híreket hallgattad? 
  • Vagy eszedbe jutott egy múltbéli emlék? 
  • Esetleg a jövőn gondolkodva rémültél meg? 
A félelem látszólag valamilyen külső esemény hatására jelenik bennünk, és úgy véljük, ha ez a külső dolog elmúlik vagy megváltozik, akkor már félni sem fogunk. 

De akkor miért van az, hogy amitől mások félnek, az téged egyáltalán nem zaklat fel, és amitől te tartasz, az másoknak teljesen közömbös? 

Azért van így, mert a félelmet valójában nem a külső történések okozzák, hanem az azokról alkotott gondolataink. Ezeket a gondolatokat pedig az határozza meg, hogy saját magunkról hogyan vélekedünk. 

Ha úgy tartjuk, hogy sok hibát követtünk el, ezért nem vagyunk méltók arra, hogy boldogságban és békében éljünk, akkor sokat fogunk félni. Ha viszont fokozatosan megbocsátunk magunknak, akkor kikopnak az életünkből a félnivalók – a külső körülményektől teljesen függetlenül. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki teljesen biztos benne, hogy mindig a Te védelmed alatt áll. 

Segíts megértenem, hogy saját, bűntudattal teli gondolataim töltenek el félelemmel. Hadd ismerjem fel, hogy amint képes vagyok elfogadni, hogy minden tévedésem megbocsáttatott, azonnal megszabadulok minden félelemtől. Töltsd el a szívemet bizonyossággal, hogy mindez lehetséges. 

Segíts megéreznem, hogy a Te felém áradó szereteted állandó, és nem függ semmitől. Te sohasem haragudtál rám, sohasem üldöztél, és sohasem ítéltél el. Az egóm az, aki el akarja ezt hitetni velem. 

Segíts felismernem és szélnek eresztenem minden, bűntudatot keltő gondolatomat. Hadd legyen a mai a megnyugvás napja, amikor megérzem simogató szereteted gyengéd érintését, és megbocsátok magamnak. 

Kérlek, nyisd meg az elmém, hogy befogadhassam szereteted ajándékait: a biztonságot, a boldogságot, a békét. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése