2022. október 16., vasárnap

Egy békés, szabad és boldog világ kezdete


Hogyan lehet békéssé, szabaddá és boldoggá alakítani a világot? Úgy, hogy a békére, a szabadságra és a boldogságra fordítod a figyelmedet. 

De hát hogyan is tehetnéd ezt, amikor annyi a baj, a probléma, a megoldandó, az aggódni való? 

Mégis ez az egyetlen mód. 

Amikor egy problémával szembesülsz, akkor vizsgáld meg, és döntsd el, hogy tudsz-e tenni valamit az adott helyzetben. Ha igen, tedd meg. Majd tudatosan fordítsd a figyelmedet újra a szépségre, a bőségre, az örömre. 

Ha pedig nem tudsz mit tenni a probléma megoldása érdekében, akkor egyáltalán nem érdemes több figyelmet pazarolnod rá. Így még gyorsabban visszatérhetsz a hála, a szeretet, a béke gondolataihoz. 

A gondolatok folyamatos áramlásban vannak, és te döntöd el, hogy mikor, melyiknek adod a figyelmedet. Amelyikre sokat figyelsz, az meggyőződéssé válik, és elkezdi megteremteni a valóságodat. Ezért fontos, hogy a lehető legtöbbször tudatosan válassz. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki mostantól a korábbinál sokkal nagyobb figyelemmel fordul a saját gondolatai felé. 

Kérlek, mutasd meg nekem azokat a gondolatokat, amelyekkel békétlenséget és boldogtalanságot teremtek, majd segíts szélnek eresztenem őket. Hadd nyissam meg magam mindannak, amit Te szántál nekem, és amihez minden egyes pillanatban hozzáférésem van: a szeretetnek, a békének, az örömnek. 

Segíts felismernem, hogy a világot, amit látok, nem Te teremtetted, épp ezért nem is állandó. Minden, amit látok, csak időleges, és bármikor megváltoztatható. 

Bármiről is hiszem, hogy boldogságot hozhat nekem, mindig tévedek, mert ez a boldogság sohasem állandó. Csak az állandó, amit Tőled kapok, és aminek a külső világban nincs feltétele. 

Tudom, hogy a feltétlen szeretet, a feltétlen béke, és a feltétlen boldogság a Veled való mély összekapcsolódottságban rejlik. Kérlek, mutass utat, hogy megtapasztalhassam ezt. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése