2022. augusztus 15., hétfő

A szeretet nem az, amit eddig gondoltál róla

A szeretet is egy olyan szó, amelyet A csodák tanítása egy tágabb és emelkedettebb értelmezéssel lát el annál, mint amit a hétköznapi életünkben megszoktunk. Nem azt a – csak a kiválasztottainkra vonatkozó – szeretetet érti alatta, amit hol érzünk, hol nem, hanem egy olyan tudatállapotot, amelyben minden lehetséges. 

Onnan tudod, hogy a valódi szeretet állapotában vagy, hogy 

  • nem tapasztalsz meg sem szenvedést, sem veszteséget, 
  • nem hasonlítod magad össze másokkal, és 
  • nem jelenik meg benned sem neheztelés, sem sérelem. 
A béke és az öröm állapotában vagy, amelyben könnyű és természetes az elfogadás. 

Ha elindulsz a szeretet felé vezető úton, akkor először csak pillanatokra tapasztalod meg ezt az állapotot. Ha kitartóan haladsz előre, és nem engeded, hogy a félelem világa visszahúzzon, akkor ezek az időtartamok növekednek és tartóssá válnak, így az életed egyre fényesebb és egyre áramlóbb lesz – függetlenül attól, hogy mi zajlik a körülötted lévő világban. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki fokozatosan ugyan, de végleg felhagy a támadással. Tudom, hogy amikor – akár szóban, akár gondolatban – elítélek valakit, akkor azzal magamat is megtámadom, és elfeledkezem a szeretetről. 

Segíts elengednem a sérelmekhez való ragaszkodásomat. Segíts felismernem, hogy a neheztelés nem segít, ezért nincs értelme újra és újra lejátszanom az elmémben azokat a jeleneteket, amelyekben valaki ártó módon viselkedett. 

Mindig emlékeztess a szándékomra, amely az, hogy a szeretetet választom. Kérlek, tölts fel erőddel, amikor elgyengülök, és arra érzek késztetést, hogy letérjek az útról. 

Nem akarom tehetetlennek érezni magam, ezért szükségem van rá, hogy mindig megmutasd, mi a teendőm. Tenni akarok azért, hogy egyre több legyen a szeretet bennem, és egyre több legyen a béke és az öröm a világban. Kérlek, ma is mutass utat ebben. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése