2023. augusztus 13., vasárnap

Az a dolgod, hogy boldog légy


Talán az egyik legfontosabb gondolati váltás, amire A csodák tanításával juthatunk az, hogy felismerjük: Isten csakis jót akar nekünk. Sőt, azt akarja, hogy tökéletesen boldogok legyünk. 

Korábbi ismereteinkből vagy tanulmányainkból fakadóan hajlamosak lehetünk arra, hogy féljünk Istentől, attól tartva, hogy megbüntet minket, mert rosszul viselkedtünk. A csodák tanításából azonban kiderül, hogy ez egyáltalán nem így van. 

Nyugodtan elengedhetjük azt a régi, Istenről alkotott képet, amely arról szól, hogy bármilyen félnivalónk is lenne a felhőkön üldögélő, nagyszakállú öregúrtól. Ideje kicserélnünk ezt a képet valami egészen másra. 

Istent inkább úgy érdemes elképzelni, mint egy szeretetteljes, fényesen ragyogó energiagömböt, akihez pont annyi fényszállal kapcsolódunk, ahányan csak vagyunk. Ha a figyelmünket erre a kapcsolódásra helyezzük, akkor könnyű lesz erre az energiára építve egyre több szeretettel és boldogsággal megtölteni az életünket.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki könnyedén elengedi a régi, Rólad tévesen alkotott képet. Kérlek, küldd el hozzám ehelyett azokat a képeket, gondolatokat és érzéseket, amelyek megmutatják nekem, hogy mi a Rád vonatkozó igazság. 
Hadd ismerjem fel, hogy Te csakis jót akarsz nekem. Azt akarod, hogy tökéletesen boldog legyek. Hiszen nem követtem el semmi elítélendőt, ezért nincs okom arra, hogy büntetésből bármiféle szenvedést rójak magamra. Kérlek, segíts felismernem ezt, és segíts megbocsátanom. 
Hadd bizonyosodjak meg róla, hogy csakis örömre vagyok jogosult, és amikor valamiféle fájdalomban tartom magam, akkor tévedek. Te nem ezt az életed szántad nekem. 
Kérlek, nyisd meg az elmémet, hogy többé ne féljek az akaratodtól. Hadd forduljak ezentúl bizalommal Hozzád, hogy megszabadulhassak minden téves gondolattól, és a csodák útját járhassam. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése