2022. május 1., vasárnap

Ez a megoldás minden problémára


Minden probléma kapcsolati probléma – írja Chuck Spezzano (amerikai író, A csodák tanításának egyik tanítója): Ha fáj, az nem szerelem című könyvében. Azaz minden problémánk abból fakad, hogy valamilyen kapcsolatunkban ellentmondás lépett fel: konfliktusba kerültünk 
  • magunkkal, 
  • valaki mással, vagy 
  • Istennel. 
Ezekből a legfontosabb a harmadik, mert tulajdonképpen folyamatosan Istennel vitatkozunk. Ahelyett, hogy az Ő útmutatását követnénk, azon vagyunk, hogy bebizonyítsuk neki, hogy sokkal jobb az a megoldás, amit mi találtunk ki. Ugye mekkora energiapazarlás ez? Hiszen hogyan is tudhatnánk jobban Istennél? 

Ennek az oka az, hogy félünk Isten akaratától, mert úgy véljük, nem érdemeljük meg, hogy jó dolgok történjenek velünk, hiszen annyi mindent csináltunk és csinálunk rosszul. Ám szerencsére ez a gondolatmenet tévedés. Isten a valódi lényünkhöz kapcsolódik, ahol csakis jóság, szeretet és ártatlanság lakozik. 

Ezért ha azt szeretnénk, hogy a problémáink könnyedén és lazán megoldódjanak, akkor muszáj azt akarnunk, amit Isten akar a számunkra.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki már felismerte, hogy a Te akaratodon kívül nincs más valódi akarat. 
Mostantól én is azt akarom, amit Te akarsz. Segíts megtapasztalnom, hogy amint ez a döntés valóban megszületik bennem, elmúlik minden nézeteltérés, ellentét és konfliktus. Megjelenik a béke, amit pedig mindig öröm kísér. 
Most felismerem, hogy minden külső ellentmondás annak a tükre, hogy Veled vitatkozom, így ezt most abbahagyom. Segíts megértenem, hogy mindig a te megoldásod a legjobb. 
Nyisd meg az elmém, hogy eltölthessen az abból fakadó öröm és felfokozott tudatosság, hogy teljesen átadom magam Neked. 
Adj erőt, hogy elengedhessem a saját, konkrét elképzeléseimet arról, hogy a dolgok hogyan legyenek. Nyugtass meg, hogy ez semmiféle veszteséget nem jelent, sőt, így nyílik meg az út a Te csodákat hozó, tökéletes, mindenre megoldást nyújtó iránymutatásodhoz. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése