2022. május 19., csütörtök

Már megkaptad a szabad életre nyíló ajtó kulcsát


A csodák tanítása nem kevesebbet kér tőlünk, mint azt, hogy teljes egészében engedjük el azt a hiedelmünket, hogy a testünkkel vagyunk azonosak. 

Ha belegondolsz ebbe, akkor talán ellentmondó érzelmek kerítenek hatalmukba. Ez a gondolat ugyanis egyrészt félelmetes, hiszen, ha nem a testem vagyok, akkor ki vagyok? Másrészt felszabadító, mert ha nem a testem vagyok, akkor nem is kell magamat erre a szűk bőrzsákra korlátoznom. 

Ha nem a testem vagyok, az valójában mérhetetlen, felfoghatatlan szabadságot jelent. 

Ha képes vagy teljes mértékben elfogadni, hogy nem a testeddel, hanem isteni, szellemi lényeddel vagy azonos, akkor ennek a világnak a törvényei egyáltalán nem vonatkoznak rád. Boldogságod érdekében nem kell semmit tenned, amiről eddig azt gondoltad, hogy szükséges és elengedhetetlen. 

Csak annyit kell tudatosítanod – újra és újra -, hogy egyedül Isten törvényei vonatkoznak rád. Ezek a törvények pedig automatikusan a szeretet, az öröm és a béke hordozói.

Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki hajlandó elköteleződni a Te törvényeid mellett. 
Segíts felismernem, hogy melyek azok a törvények, amelyek nem a tieid, ezért csak gúzsba kötnek engem. Tölts el bátorsággal, hogy el tudjam engedni őket. 
Hadd ébredjek rá, hogy e törvények nem valóságosak, ezért nem kell engedelmeskednem nekik. Segíts megbizonyosodnom róla, hogy valójában csak a Te törvényeid vonatkoznak rám. 
Nyisd fel a szemem, hogy meglássam, hogy ha a Te törvényeid szerint élek, akkor nincs veszteség, nincs csere, nem adok és nem kapok kívülről semmit. Hadd éljem át, hogy a Te törvényeid mindig csak adnak, soha nem vesznek el. 
Segíts elfogadnom, hogy Tőled csakis a végtelen szeretet, öröm és béke áramlik az életembe. Csendesítsd el az elmémet, hogy megpihenhessek Benned, és meghallhassam a hangodat, amint szelíden erről mesél nekem. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése