2024. március 10., vasárnap

Ne hagyd, hogy helyetted döntsenek

- Majd én eldöntöm, hogy mire van szükséged a boldogsághoz – hangoztatja az ego úton-útfélen. Minden egyes gondolatod mellé odabiggyeszt egy ítéletet arról, hogy amin gondolkodsz éppen, az jó vagy rossz. 

Ezt az ítéletet az alapján hozza meg, amit a múltban eddig átéltél, és amit a lehetséges és kiszámítható jövődnek képzelsz. 

  • Nem akarja, hogy kipróbálj bármit, ami új. 
  • Nem akarja, hogy a Szentlélekre hallgass. 
  • Nem akarja, hogy felszámold a nyugtalanságot, mert nem akarja, hogy a szeretet egyre nagyobb mértékben kitöltse az életedet. 

Hiszen, ha ténylegesen megérted és megtapasztalod, hogy a valóságban a szereteten kívül nincs semmi más, akkor már nem lesz min aggódnod. 

Onnantól kezdve nem kérdés, hogy mi okoz boldogságot, mert már a boldogságot éled. 

Már egyértelművé vált számodra, hogy Isten – aki maga a szeretet – semmi mást nem akar, csak azt, hogy boldog légy, és ahhoz, hogy ez miképpen következhet be, pontos útmutatással szolgál. 

Az ego helyett ezért hallgass inkább a Szentlélekre, aki mindig Isten üzenetét közvetíti arról, hogy az adott pillanatban mi az a lépés, ami biztosan a boldogsághoz vezet. Akkor is, ha az ego megpróbál lebeszélni róla.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki képes az egója hangját lecsendesíteni, és helyette a Tiédet felerősíteni. Tisztítsd meg az elmémet a sötét gondolatoktól, és segíts, hogy ezentúl csak Rád figyeljek. 
Eddig azt hittem, hogy a boldogságot azok a külső dolgok hozzák el, amelyekre az ego mindig felhívja a figyelmemet. És valóban örömmel töltenek el – egy rövid időre. Aztán ez az öröm elmúlik, vagy felváltja a veszteségtől való félelem. 
Ezért most arra kérlek, szeretett Istenem, hogy ezt az egész gondolatmenetet alakítsd át bennem. Segíts felismernem, hogy nincs más dolgom, mint Téged megkérdezni minden egyes napon arról, hogy mit tegyek, hová menjek, mit mondjak és kinek. Így tudsz elvezetni a boldogságomhoz pillanatról pillanatra. 
Segíts rászoknom arra, hogy ezentúl csak Veled együtt hozzam a döntéseket. Hadd értsem meg végre, hogy Veled mindig a legteljesebb biztonságban vagyok, mert szeretsz, és csakis a boldogság útján vezetsz.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

6 megjegyzés:

  1. "Már egyértelművé vált számodra, hogy Isten – aki maga a szeretet – semmi mást nem akar, csak azt, hogy boldog légy, és ahhoz, hogy ez miképpen következhet be, pontos útmutatással szolgál."

    Szia Kriszta,
    Ha értelmes viselkedést akarsz elősegíteni másokban, akkor magadnak értelmesen kell viselkedned.

    Bizonyos vagyok abban, te azt képzeled magadról, hogy értelmesen viselkedsz.

    De kérdezem én, mi az értelmes a képzelődésben?
    Te szépen képzelődsz, csodákban képzelődsz, ez akkor már értelem?

    Nem lehet az ember értelmes, ha hazudik saját magának, ha félrevezeti saját magát, ha féligazságokért lelkesedik.

    Az emberek nem akarnak értelmesen élni, az emberek azt bizonygatják, hogy ők bezzeg értelmesen élnek!
    Ez az öntudati állapotuk a "hamis egó".

    Te is azt bizonygatod, hogy te értelmesen élsz, vagy te értelmesen élsz, hazugságok nélkül?

    Tudod erre könnyű megadni a választ, a válasz az benne lesz abban az írásodban, amelyet nekem fogsz válaszolni erre a levelemre.

    Üdvözöllek: Feri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Feri,

      Ó, hát én nem bizonygatok semmit. Élek úgy, ahogy nekem jólesik. Mindazt, amit átélek, szívesen megosztom másokkal. És akinek ehhez kedve van kapcsolódni, az megteszi. Akinek nincs, az pedig továbbáll.

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés
  2. Elképedve olvastam Feri hozzászólását. Nagyon tisztellek, de nem állíthatom, hogy nagy rajongód lennék. A hétfői útravalóidat nagyon szeretem. Éppen ebben az írásban van, hogy én döntöm el, mi az, amit befogadok. Válaszod tökéletes! Nincs semmi, amit meg "kellene" tennünk. Mindig van választásunk. A választás szabadságot jelent.
    További jóleső életet kívánok szeretettel: Károly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Károly,

      Igen, így van, ahogy írod: mindig szabadságunkban áll megválasztani a gondolatainkat, és a választásainktól függ, hogy milyen lesz az életünk. Én örülök, ha egyre többen tisztában vannak ezzel.

      Szépséges napokat neked is!

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés
  3. KÖSZÖNÖM SZEPEN IGYEKSZEM LEGALBB 1-SZER ISTENI TUDATOSSÁGÁVAL OLVASNI!!!😇😇😇

    VálaszTörlés
  4. Hálásan köszönöm. Áldás

    VálaszTörlés