2024. március 22., péntek

Ettől végre fellélegezhetsz

 

Amikor valaki mással kapcsolatban neheztelés jelenik meg benned, akkor öntudatlanul elválasztod magad tőle. Úgy véled, 

  • az igazság nálad van, 
  • a dolgok úgy vannak, ahogy te gondolod, 
  • a másik viszont mindenképpen rosszul tudja, ezért 
  • helytelenül viselkedik. 
Azt kellene gondolnia, éreznie és tennie, amit neked. 

Minden ilyen alkalommal leválasztod magad a szeretetről is, hiszen amikor neheztelsz valakire, akkor éppen nem szereted őt.

- De miért kellene mindenkit szeretnem? Vagy miért kellene olyasvalakit szeretnem, aki ártó módon viselkedik? – kérdezheted most. 

Ilyenkor fontos, hogy ezt a szeretetet ne téveszd össze azzal a lángolással, amit mondjuk akkor érzel, amikor szerelmes vagy, vagy amikor a kisbabádat a karodban tartod. 

Az a szeretet, amely mindannyiunkat összeköt, nem egy érzés, hanem 

elfogadásban és megbocsátásban megnyilvánuló, tudatos döntések sorozata. 

Ez a gondolati váltás az egyetlen módja annak, hogy minden nappal egy egyre békésebb és egyre biztonságosabb világban éljünk.

Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki képes fokozatosan elengedni minden sérelmét. 
Segíts felismernem, hogy valójában mindenkivel kapcsolatban van bennem neheztelés. Talán csak egy apró sérelmet őrzök, talán valami súlyosabbat, de a legtöbb esetben képtelen vagyok tisztán, szeretettel viszonyulni másokhoz. Segíts, hogy változtathassak ezen. Nyisd meg a szívemet, és lágy érintéseddel finoman söpörj ki belőle minden neheztelést. 
Békében akarok élni magammal, másokkal és a világgal. Segíts megértenem, hogy ez csak akkor lehetséges, ha képes vagyok mindenkire a barátomként tekinteni, és mindenkiben a szeretet szikrájához kapcsolódni. 
Kérlek, mozdíts el belőlem mindent, amely akadálya lehetne annak, hogy másokban önmagamat felismerve szeretetben és biztonságban éljek. 
Hadd ébredjek rá, hogy a neheztelés az egyetlen dolog, amely elválaszt minket egymástól. Könnyítsd meg az utamat, és segíts megbocsátanom. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése