2024. február 17., szombat

Hogyan lehetnék valóban és végérvényesen boldog?

Amint feltesszük magunknak ezt a kérdést, fokozott éberségre van szükségünk. Az egónk ugyanis azonnal hosszú listát készít arról, hogy mi minden hozhatja el a boldogságunkat. 

Szebb test, több pénz, nagyobb lakás, újabb autó, kiterjedtebb ismertség, másik munkahely, megtalált életfeladat, elsöprő szerelem, és még hosszan lehetne sorolni, attól függően, hogy kinek milyen az élethelyzete éppen. 

Kérlek, ne érts félre: ezekkel a vágyakkal és célokkal semmi baj nincs. Én is sokat írok és beszélek arról, hogy az álmaink fontosak, sőt, kipróbált és működő módszerekre tanítalak meg, amelyek segítenek elérni őket. 

Mégis, a boldogsághoz van egy sokkal egyszerűbb és rövidebb út: 

  • önmagunk, 
  • a többi ember és 
  • a világ 
teljes elfogadása úgy, ahogy éppen most van. Ezt hívja A csodák tanítása megbocsátásnak, és a boldogságot választjuk minden alkalommal, amikor a megbocsátás mellett döntünk.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki ezentúl nem feledkezik meg egyetlen és legfontosabb feladatáról. 
Segíts, hogy mindig eszembe jusson a megbocsátás mellett dönteni, amikor észreveszem, hogy éppen nem vagyok boldog. 
Kérlek, légy jelen, amikor kibillenek abból az örömteli állapotból, amelyet Tőled kaptam, és amely természetes kellene, hogy legyen. Kérlek, juttasd eszembe, hogy ilyenkor mindig valamilyen sérelmet őrzök – vagy magammal, vagy valaki mással, vagy az egész világgal kapcsolatban. 
Ne engedd, hogy a látszólag könnyebbik utat válasszam, és valamilyen kívülről érkező dolog után sóvárogjak, arra gondolva, hogy majd az hozza el nekem a boldogságot. Mindig emlékeztess rá, hogy akkor lesz minden napom boldogsággal teli, ha a Te útmutatásodat követem. 
Segíts, hogy megbocsássak és boldog legyek. Hadd ismerjem fel, hogy ezen a módon teszek boldoggá mindenki mást is magam körül. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése