2023. október 7., szombat

A könnyed, boldog és szabad élet kulcsa a kezedben van


Kifejezetten könnyű lenne boldogan és szabadon élnünk, ha a figyelmünket képesek lennénk a múltról a jelenre fordítani. Hiszen itt és most, ebben a pillanatban valójában minden a legnagyobb rendben van. 

Minden feszültségünket és bánatunkat az okozza, hogy az eddig kialakult, a múlt tapasztalataira épülő szűrőinken keresztül nézzük a világot. Ez határozza meg, hogy miképpen viszonyulunk önmagunkhoz és másokhoz, hogy mi az, aminek örülünk, és mi az, amitől félünk. 

Ha pedig még Istenre is úgy gondolunk, mint olyasvalakire, akitől félni kell, mert biztosan megbüntet minket, mert „rosszak” voltunk, akkor végképp megfosztjuk magunkat attól, hogy nyitott szívvel, lelkesen élhessünk. 

Legyen hát a mai az a nap, amikor úgy döntünk, többé nem a múlt fogja meghatározni, hogyan érezzük magunkat. Mostantól emlékeztessük magunkat arra, hogy csakis a jelen pillanat és az isteni szeretet örömteli energiájában akarunk megmártózni.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki képes egyre inkább a jelenben élni. Szeretném elengedni a múltat, mert tudom, hogy már sehol másutt nem létezik, csak a képzeletemben. 
Kérlek, árassz el szeretetteddel, és segíts megbocsátanom magamnak. Törölj ki az elmémből minden olyan gondolatot, amely arról szól, hogy mennyi mindent bántam meg és mennyi mindent szerettem volna másképp. Hadd legyen könnyű elfogadnom, hogy a múltnak abban a pillanatában minden úgy történt, ahogy az akkor éppen a legjobb volt. 
Segíts megértenem, hogy Tőled sem kell félnem, hiszen Te soha nem ítélsz el semmiért. Nem büntetsz meg és nem állsz bosszút, hanem épp ellenkezőleg: feltétlen szereteteddel veszel körbe minden egyes pillanatban. 
Te mindig tudod, hogy valójában sohasem változtam meg, hanem továbbra is olyan vagyok, amilyennek megteremtettél: ártatlan, szeretnivaló és szeretetteljes. Köszönöm. Áldás. 


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


6 megjegyzés: