2023. július 7., péntek

Miért fontos mindennap gyakorolni?


Csodálatos érzés figyelni, ahogy minden egyes nappal egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy egy tágabb, szeretetteljesebb nézőpontból figyeljem magamat, az életemet és a világot. Ez a nézőpont derűt és békét hoz a mindennapjaimba, amitől minden sokkal könnyebbé válik. Ám ez nem történik magától. 

Szükséges hozzá az erre vonatkozó szándékom, amit minden nap újra ki kell jelentenem és újra meg kell erősítenem. Hiszen az egóm nem akarja, hogy a figyelmemet megvonjam tőle, mert – ahogy minden mást, úgy – őt is ez a figyelem élteti és táplálja. Így amint észreveszi, hogy nem vele, hanem Istennel töltöm az időmet, azonnal támadásba lendül, és számtalan leleményes módon igyekszik visszaszerezni a figyelmemet. 

Ma már tudom, hogy ilyenkor nincs más dolgom, mint észrevenni ezt, és szelíden emlékeztetni magam arra, hogy melyek a valódi szándékaim. Például azzal, hogy újra elmondom magamnak az aznapi fohászt.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki egyre többször megpihen a csendben, hogy ott összekapcsolódjon a Te gondolataiddal. Segíts megnyitnom az elmémet, hogy befogadhassak mindent, ami Tőled érkezik. 
Kérlek, mutasd meg, melyek a valótlan gondolataim, és mutasd meg azt is, hogyan haladhatom meg őket. Tudom, hogy valódi gondolataim itt vannak az elmémben, és most szeretném megtalálni őket. 
Csak arra vágyom, amit Veled együtt gondolok, így szeretnék kitakarítani az elmémből mindent, ami eddig homályba vonta folyamatosan áradó fényedet. 
Kérlek, erősítsd meg a hitemet abban, hogy bátran támaszkodhatok Rád, mert Te mindig a javamat akarod. Tudom, hogy a Tőled ajándékba kapott, korlátlan erő a valóságom, és mostantól erre építve akarok élni. 
Most Rád bízom a gondolataimat, és hagyom, hogy Te irányítsd őket. 
Örömmel figyelem, amint a semmibe tűnnek az ítéletek, hogy a helyükre elfogadás, megbocsátás és szeretet érkezzen. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése