2023. július 23., vasárnap

A megbocsátásban rejlő erő


Amikor sok évvel ezelőtt egy előadásomon szóba hoztam a megbocsátást, a szünetben odajött hozzám valaki, és hevesen elmagyarázta, hogy ez az egész ostobaság. Nyilvánvaló volt számomra, hogy miképpen érti félre ezt a fogalmat – ahogy sokan mások is. 

Talán épp A csodák tanításával való elmélyült kapcsolódás szükséges ahhoz, hogy ténylegesen felfogjuk, mit jelent a valódi megbocsátás. Nem azt jelenti, hogy meghunyászkodunk, és engedjük, hogy mindenki lábtörlőnek használjon. Hanem azt jelenti, hogy 

elfogadjuk: mindenki olyan, amilyen 

(mi magunk is), és szükségtelen megharagudnunk valakire csak azért, mert nem felel meg az elvárásainknak. 

Ráadásul ilyenkor többnyire saját magunkra haragszunk, mivel a másikban olyasmit láttunk meg, amit magunkban sem fogadunk el. 

Szerencsére a megbocsátás folyamatában sem vagyunk egyedül. Könnyű dolgunk lesz, ha eszünkbe jut, hogy ebben is Isten szeretetére támaszkodjunk.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki felismeri a megbocsátás szükségességét, és örömmel fogadja, amikor a megbocsátásra alkalom kínálkozik. 
Arra vágyom, hogy a Te szeretetedre támaszkodva megbocsáthassak magamnak és mindenki másnak. 
Kérlek, segíts elfogadnom, hogy a megbocsátás sokkal több annál, mint azt korábban gondoltam. Szeretném megtapasztalni, hogy a megbocsátás a boldogságomhoz és az illúzióktól való megszabaduláshoz vezető út. 
Hiszen az ítéletek csak addig létezhetnek az elmémben, amíg ott a félelem uralkodik. Amint a Te folyamatosan áradó szeretetedhez kapcsolódom, természetessé válik az elfogadás és a megbocsátás. Kérlek, mutasd meg, miképpen juthatok el ide. 
Segíts felismernem, hogy a megbocsátás nem gyengeség, hanem erő. Árassz el bizonyosságoddal arról, hogy minél inkább növekszik bennem a megbocsátásra való hajlandóság, annál könnyebbé és örömtelibbé válik az életem. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése