2016. június 9., csütörtök

Mielőtt az őrületbe kergetnéd magad ...

A csodák tanításának 4. leckéje arra kér, hogy minden egyes gondolatod mellé tedd oda ezt az állítást: 

Ez a gondolat nem jelent semmit. 

Óriási segítség lehet ez a lecke olyan helyzetekben, amikor a múlton rágódva, vagy a jövőtől rettegve éppen arra készülsz, hogy az őrületbe kergesd magad. Ilyenkor mondd el magadnak:
Ez a gondolat nem jelent semmit – ez csak egy gondolat. Nem írja le a valóságot, mert azt (egyelőre) nem vagyok képes érzékelni. Azt mutatja csak meg, hogy mi zajlik az elmémben éppen most: össze-vissza gondolok mindenfélét.
Ha a nyugtalanító gondolataid mögé minden alkalommal oda tudod tenni ezt a mondatot, akkor fokozatosan ráébredsz, hogy az aggodalom, a harag, a félelem, a bosszúvágy, a bűntudat kizárólag a gondolataidból fakad. Nincs köze a valódi történésekhez. A cél az, hogy ez az állítás annyira beépüljön az elmédbe, hogy bármilyen felzaklató helyzetben elő tudd venni. Valahogy így:

 • A holnapi vizsgán meg fogok bukni. Ez a gondolat nem jelent semmit.
 • A főnököm utál engem. Ez a gondolat nem jelent semmit.
 • Nincs pénzem, el fogok szegényedni. Ez a gondolat nem jelent semmit.
 • Már megint fáj a fejem: hamarosan kórházba kerülök és belehalok valamilyen betegségbe. Ez a gondolat nem jelent semmit.

Ezt a fohászt írtam hozzá:

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tisztítsd meg az elmémet az illúziókat teremtő gondolataimtól. Segíts, hogy létrejöjjön egy tiszta, csendes tér, ahol összekapcsolódhatom veled, és meghallhatom a te gondolataidat. Azokat, amelyek a valóságról szólnak: a szeretetről, a békéről, az örömről. Engedd, hogy megérezzem, mennyire könnyűvé válik minden, amikor a te inspirációdat követve élek. Kérlek, mutasd meg nekem a különbséget valódi és hamis, szeretet és félelem között. Légy a segítségemre abban, hogy egyre többször téged válasszalak, és a szeretet útmutatását kövessem.


***

Ha pedig nem csak e szavak olvasására, hanem személyes találkozáson keresztül mindezek megtapasztalására is vágysz, akkor olvass tovább itt:   

Augusztus 11-14. között rendezem idén a Csodatanárképzőt azoknak, akik A csodák tanításával foglalkozó csoportot szeretnének indítani és vezetni. Részletek és jelentkezés itt:


Szeptember 8-11. között újra Csodautas Zarándoklatra indulunk, Pannonhalmától Tihanyig. Részletek és jelentkezés itt:


Szeptember 18-án, vasárnap 10.00-18.00-ig lesz az első találkozója az egyéves Csodakurzusnak, ahol fokozatosan csodákkal telivé alakíthatod az életed. Részletek és jelentkezés itt:


Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


Találtál benne számodra fontosat? 
és értesítelek, ha egy új írásom itt megjelenik. 
(Sőt, ajándékok is várnak rád!)

3 megjegyzés:

 1. Nekem az jott be, hogy szentsegem beburkolja ezt a szeretet nelkuli gondolatot. Aztan hadd varakozzon ott, amig el nem vesziti az erejet.
  Ebednel is ezt mondom, szentsegem beburkolja ezt a tal etelt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, ez is remek ötlet, köszönöm, hogy megosztottad!

   Törlés