2020. augusztus 2., vasárnap

Így könnyű boldognak lenni

Az egyik legizgalmasabb feladat az, hogy megengedjük magunknak saját nagyságunk felismerését. 

Ez csak az után következhet be, ha már nem az egónkkal és nem a testünkkel azonosítjuk magunkat, hanem ráébredünk Isten teremtette, csodálatos szellemi lényünk valóságára. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy elengedd azokat az ítéleteket, és azokat az – eddig fontosnak tartott – hiedelmeket, amelyek megnehezítették ezt. 

Így ezen a héten lehetőséged nyílik arra, hogy – bármilyenek is legyenek a külső körülmények – megtapasztalhasd a tartós, felhőtlen boldogságot. 
    Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

    Légy hát hajlandó arra, hogy egy pillanatra megszabadítsd az oltárt a reá helyezett dolgoktól, és bizony meglátod majd azt, ami valójában ott van. A szent pillanat nem a teremtés, hanem a felismerés pillanata. Mert a felismerést a látás és a felfüggesztett ítéletalkotás eredményezi. Csak így lehetséges, hogy önmagadba pillants, és meglásd azt, ami ott van, egyértelműen és minden zavartól, minden ítéletalkotástól mentesen. A meg nem történtté tétel nem a te feladatod, az azonban rajtad áll, vajon örömmel üdvözlöd-e azt, vagy sem. A hit és a vágy kéz a kézben járnak, mert mindenki abban hisz, amire vágyik. (A csodák tanítása, TSZ. 21. II. 8.)

    Azért imádkozom, hogy most könnyű legyen megértened: a te oltárod a te szívedben van, és csupa olyasmit helyeztél rá, amit fontosnak tartasz. Azt kérem, hogy most ismerd fel, talán olyan dolgokat halmoztál fel itt, amelyek eltakarják a valódi kincseket. Hadd legyen a mai az a nap, amikor ráébredsz arra, hogy semminek a felhalmozására nincs szükséged, mert valódi éned mindig is olyan volt – és olyan marad -, amilyennek Isten megteremtette: gyönyörű, ártatlan, bölcs és egész.

    Azért imádkozom, hogy ma vedd észre azokat a helyzeteket, amelyekben ítéletet alkotsz valakiről vagy valamiről. Azt kérem, hogy vedd észre azt is: ezek az ítéletek olyanok, mintha szemellenzőt húznál föl, mert onnantól kezdve csakis ezen ítéleteken keresztül szemlélsz mindent. Hadd legyen a mai az a nap, amikor egy boldog sóhajjal leveted szemellenzőidet, és végre tisztán látod csodálatos önmagadat, szeretni való társaidat, és a téged körülvevő, varázslatos világot.

    Azért imádkozom, hogy ma tedd lehetővé, hogy a Szentlélek helyreigazítson az elmédben minden téves gondolatot. Azt kérem, hogy hozzon a szívedbe megkönnyebbülést a gondolat, hogy ezzel megtörténik az életedben a gyógyulás, és végre hozzád áramolhat minden, ami a szíved vágya. Hadd legyen mostantól egyértelmű számodra, hogy ugyanazt akarod, amit Isten akar számodra: a boldogságot, ami nem mulandó, mert nem a külső körülményektől függ, hanem a gondolatoktól, amiket Istentől kaptál. 

    Szeretettel,

    Sarkadi Kriszta 


    Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


    ❋ ❋ 

    Szeptember 1. az őszi kapunyitás napja a Végtelen utazás a csodák földjén online műhelyben. A jelentkezés megkezdődött, ha szeretnél e különleges csapat tagjai közé tartozni, akkor kattints ide: 




    ❋ ❋ 

    A hét imáját, és a hozzá kapcsolódó magyarázatot minden kedden este 19.00-kor egy videóban is megnézheted itt:

     Kapcsolódó kedd – A hét imája >>>



    ❋ ❋ 

    Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
    egy szeretetmeditációt, így
    kezdj el te is már most 
    csodákkal teli életet teremteni magadnak!


    Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

    Ez az út vezet az áradó bőséghez >>>

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése