2020. augusztus 23., vasárnap

Ettől a gondolattól minden helyrejön

De honnan van a félelem? Honnan van a bűntudat? Miért kell ezzel foglalkozni egyáltalán? 

Ezek olyan kérdések, amelyek mindenkiben felmerülnek, aki úgy dönt, hogy mélyebben tanulmányozni kezdi A csodák tanítását. Időbe telik, mire felismerjük, hogy mi az az alapvető tévedés, ami úgy keseríti meg az életünket, hogy észre sem vesszük. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy felismerd, majd elengedd ezt a téves gondolatot. Így szólhat ez a hét a megkönnyebbülésről, a felszabadultságról, és a vágyaid beteljesüléséről.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

Bármilyen nevetségesnek tűnik is az ép, helyes állapotban létező elme számára Isten megtámadásának gondolata, ne feledkezz meg arról, hogy az ego nem ép. Az ego a tévképzetek rendszerét képviseli, és kiáll mellette. Ha az ego hangjára hallgatsz, hinned kell abban, hogy megtámadhatod Istent, és hogy elszakítottad Tőle az Ő egyik részét. Ezt a hiedelmet pedig mindig a megtorlástól való félelem követi, mert az általa kiváltott bűntudat olyan heves, hogy ki kell vetítened. (A csodák tanítása TSZ. 5. V. 3:8-11.)

Azért imádkozom, hogy ma tisztuljon ki benned a kép arról, hogy az egód nem más, mint egy olyan részed, aki eltévedt egy sötét erdőben, és most egy fa tövében, rettegve kuporog. Azt kérem, hogy könnyű legyen szeretettel és elfogadással fordulnod felé, hogy megnyugtathasd azzal a gondolattal, hogy valójában nem történt semmi baj. Hadd legyen ez a megkönnyebbülés napja, amikor egy nagy sóhajjal leveted minden terhedet.

Azért imádkozom, hogy az elmédben kerekedjen felül a csendes bölcsesség, ami nem száll vitába. Azt kérem, hogy egy szeretetteli mosollyal vedd tudomásul a téves gondolatokat, amelyeket az egód hozott létre, majd engedd, hogy könnyedén továbbhaladjanak és távozzanak. Hadd érkezzen meg a hajnal, és hadd szűnjön meg a sötétség, hogy a helyét átvehesse a ragyogó, gyógyító fény.

Azért imádkozom, hogy ma ismerd fel: az Istentől való elszakadás sohasem történt meg, mert ez egyszerűen lehetetlen. Azt kérem, hogy engedd meg ennek a gondolatnak, hogy gyógyító sugallatként kitöltse az elmédet, és megszüntessen minden bűntudatot, félelmet és bánatot. Hadd legyen a mai az a nap, amikor életed egéről elvonulnak a viharfelhők, így boldogan átadhatod magad a tápláló napsütésnek. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 

Már csak augusztus 28-án, pénteken 15:00 óráig jelentkezhetsz a Végtelen utazás a csodák földjén online műhely résztvevőjének. Ha szeretnél e különleges csapat tagjai közé tartozni, akkor kattints ide: 




❋ ❋ 

A hét imáját, és a hozzá kapcsolódó magyarázatot minden kedden este 19.00-kor egy videóban is megnézheted itt:

 Kapcsolódó kedd – A hét imája >>>



❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Létezésed a legnagyobb kincs >>>

2 megjegyzés: