2020. május 25., hétfő

Ilyen lehet a Mennyország

Ahogy elkezdünk A csodák tanításával foglalkozni, bizonyos kérdésekre gyorsan választ kapunk, a más kérdésekre adott válaszokra pedig csak részletekben, lassabban derül fény. Ez utóbbiak közé tartozik az is, hogy vajon milyen a Mennyország? 

Nyilvánvalóan nem a felhők fölötti légkörben kell elképzelnünk, ahogy talán korábban tettük. De akkor hol van? És milyen? Erre ad választ az a szövegrészlet, amelyet erre a hétre választottam neked. 

A hét imája pedig abban fog támogatni, hogy egyre többször legyen alkalmad megtapasztalni azt a rendkívüli – szeretettel, békével és örömmel átitatott – állapotot, amely méltón viseli a jelzőt: mennyei. 
Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Figyelj, és talán ráérzel majd egy nem teljesen elfeledett állapotra, amely tán homályos, mégsem teljességgel ismeretlen számodra, akár egy dal, amelynek már elfeledted a címét, és arra sem emlékszel, mikor és hol hallottad. Nem él benned az egész dal, csupán egy melódiatöredék, amely nem kapcsolódik konkrét személyhez vagy helyhez. De e töredék is emlékeztet arra, milyen bájos volt a dal, milyen csodás körülmények között hallottad, és mennyire szeretted azokat, akik veled együtt hallgatták. Az egyes hangjegyek semmit sem jelentenek. Mégis megőrizted őket, nem önmaguk miatt, hanem hogy lágyan emlékeztessenek valamire – és bizony elsírnád magad, ha eszedbe jutna, milyen kedves volt számodra ez a dal. (A csodák tanítása, TSZ. 21. I. 6., 7:1-2.)
Azért imádkozom, hogy ma könnyű legyen ráhangolódnod arra az örömteli állapotra, amely a Mennyek sajátja. Azt kérem, hogy nyíljon meg a szíved, és engedje be a szeretetet, amely folyamatosan áramlik körülötted. Hadd legyen ez a nap attól a daltól zengő, amelyet az angyalok kórusa csak neked énekel!

Azért imádkozom, hogy ismerd fel azokat a helyzeteket, amelyek erre a mennyei állapotra emlékeztetnek. Azt kérem, hogy ilyenkor ne akard megragadni, hanem egyszerűen csak fürdőzz meg a szépségében. Hadd legyen minden ilyen pillanat ahhoz hasonló, mint amikor tavasszal először megérzed, és mélyen belélegzed a virágok friss illatát!

Azért imádkozom, hogy ma felismerd: neked is az a dolgod, hogy e mennyei dalra emlékezve itt, a Földön is felcsendüljön benned az ének. Azt kérem, hogy általa váljanak fénytől ragyogóvá a gondolataid, a szavaid és a tetteid. Hadd töltődjön fel szeretettel mindenki, aki ma találkozik veled!

Azért imádkozom, hogy ma emlékezz arra a boldog állapotra, amelyben csakis a hála dala zengett benned. Azt kérem, hogy egyre többször töltse el a szívedet a hála, afölött érzett örömödben, hogy élhetsz, és teremthetsz. Hadd legyen minden napod olyan, mint egy csodálatos szimfónia, ami Istennek szól, megköszönve neki, hogy megajándékozott az életeddel!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 


Ha pedig szeretnéd A csodák tanítását (a legelejétől a legvégéig) velem együtt olyan mélységben tanulmányozni, ahogy még sohasem tettük, akkor június 1-től tarts velem! (Jelentkezési határidő: május 28. csütörtök, 18.00.) Részletek itt:




❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


1 megjegyzés: