2020. május 3., vasárnap

Hányszor ítélkezel egy nap?

- Hogyan hagyjak fel az ítélkezéssel?  - ezt kérdezik tőlem a leggyakrabban azok, akik már ráébredtek arra, hogy fontos lenne ezt a lépést megtenni. 

A csodák tanítása egyszerű választ ad erre: azonnal abbahagyjuk az ítélkezést, amint felfogjuk, hogy valójában olyan keveset tudunk, hogy úgysem vagyunk képesek megfelelően megítélni az adott helyzetet vagy embert. 

E felismerés utáni következő lépés pedig az, ha mindennek a megítélését a Szentlélekre hagyjuk, és tőle kérünk tanácsot abban is, hogy mit tegyünk. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy benned is kialakuljon az ítéletek elhagyására vonatkozó szándék, majd pedig a lehető legtöbbször az eszedbe jusson, hogy a teendőidet az isteni gondviselésre bízd.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Az ítéletalkotás az összes többi védelmi eszközhöz hasonlóan egyaránt használható támadásra és védekezésre, sebzésre és gyógyításra. Bizony mondom, az egónak meg kell ítéltetnie, és könnyűnek kell találtatnia. Hozzá való hűséged, oltalmazásod és szereteted nélkül nem létezhet. Hagyd hát, hogy megítéltessék, és vond meg tőle hűségedet és szeretetedet, és ne oltalmazd többé. (A csodák tanítása, TSZ. 4. IV. 8. 7-10.)
Azért imádkozom, hogy ma megértsd: minden ítéleteddel magadat támadod. Azt kérem, hogy engedd meg magadnak az egység megtapasztalását, és annak felismerését, hogy az ítéletekkel az elkülönültség érzetét erősíted. Hadd nyíljon meg az elméd a Szentlélek szeretetteljes ítéletének, ami csakis az egységről, az ártatlanságról, a szépségről, és a jóságról szól. 

Azért imádkozom, hogy legyen bátorságod ránézni az egódra, és megérteni, hogy ő mindig a félelmeidet fogja erősíteni. Azt kérem, hogy mostantól emlékezz rá, hogy ha abba akarod hagyni az ítélkezést, akkor az ego helyett a Szentlélekre érdemes hallgatnod. Hadd szóljon ezentúl minden egyes gondolatod a szeretetről, a békéről, az örömről. 

Azért imádkozom, hogy mostantól könnyű legyen az egódra úgy tekintened, mint egy hatékony asszisztensre, akinek te mondod meg, hogy mi fontos, és mi nem az. Azt kérem, hogy ezentúl mindig ismerd fel, amikor automatikusan az egóra hallgatva nem szeretetből, hanem félelemből reagálnál, és ilyenkor dönts másként. Hadd váljanak a napjaid olyan derűssé, mintha egy napsütötte réten sétálnál, egy nyári reggelen. 

Azért imádkozom, hogy magától értetődő legyen az ego helyett új tanácsadót választanod magadnak. Azt kérem, hogy ezentúl ne figyelj az ego ítéleteire, összehasonlításaira, és sürgető elvárásaira. Hadd mutasson neked utat az a kedves és bátorító hang, amit azonnal meghallasz, amint úgy döntesz, hogy a figyelmedet neki ajándékozod. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése