2020. április 13., hétfő

Az élet nem küzdelem

A négy szó, amit címnek választottam, eredetileg Stuart Wilde aprócska zsebkönyvének a címe. Ezt a kis könyvet a magyar megjelenés évében, 1995-ben vásároltam, és évekig magamnál hordtam. 

A címadó gondolat akkoriban nekem még újdonság volt, de a szerző több könyvét is elolvasva lassan elfogadtam, hogy a küzdelem nélküli élet lehetséges. A gondolatmenet egyébként az első oldalon - mottóként - így folytatódik: 
Az élet nem küzdelem: inkább szelíd folyamat - haladás egyik ponttól a másikig; mintha egy napsütötte délutánon egy völgyben sétálna az ember.  
Nyolc évvel később, amikor A csodák tanításával találkoztam, izgatottan olvastam még többet arról, hogy ez mennyire így van, és örömmel vetettem bele magam a gyakorlati megvalósításba. 

Ezért ennek a hétnek az imája téged is abban támogat, hogy könnyedén elengedd azt az idejétmúlt hiedelmet, hogy bármiért is küzdeni kellene. Ez a fohász abban támogat, hogy megszülessen benned az a befogadó állapot, amely lehetővé teszi, hogy megérkezzen az életedbe mindaz, amire szíved mélyéről vágysz.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
A béke az ego legnagyobb ellensége, mert az ego valóságértelmezése szerint csak a harc szavatolhatja a túlélést. A küzdelem megerősíti az egót. Ha úgy hiszed, küzdelmet látsz, rosszindulatúan reagálsz, mert elmédben megjelenik a veszély eszméje. Maga ez a gondolat az egóért folyamodik. A Szentlélek éppoly éberen reagál a veszélyre, mint az ego, azonban míg az ego örömmel üdvözli azt, a Szentlélek teljes erejével szembehelyezkedik vele. Méghozzá azáltal, hogy örömmel üdvözli a békét. (A csodák tanítása, TSZ. 5. III. 8:7-12.)  
Azért imádkozom, hogy valahányszor valamiféle harcba bocsátkoznál, jusson eszedbe, hogy ezt csakis az egó kérheti tőled. Azt kérem, hogy ilyenkor emlékezz rá: egyáltalán nem a túlélés a cél, ezért nem az ego támogatására van szükséged. Hadd legyen teljesen egyértelmű számodra, hogy az életed célja az öröm és a boldogság, amelyet természetes módon kísér a béke megtapasztalása. 

Azért imádkozom, hogy amikor észreveszed, hogy újra küzdelemnek tekinted az életet, emlékezz rá, hogy ez tévedés. Azt kérem, hogy ilyenkor jusson eszedbe a Szentlélekhez folyamodni, és gondolkodásmódod helyreállítását kérni. Hadd legyen ez a könnyed elengedés pillanata, amelyben végre átadod minden gondodat. 

Azért imádkozom, hogy egyre többször felismerd, hogy amit veszélynek gondolsz, az sohasem a valóság. Azt kérem, hogy értsd meg: semmilyen külső körülmény nem kellene, hogy befolyásolja, hogy hogyan érzed magad. Hadd legyen mostantól minden napod olyan könnyed és derűs, mint amilyennek azt Isten megálmodta a számodra. 

Azért imádkozom, hogy ezentúl könnyű legyen emlékezned arra, hogy semmi más dolgod nincs, mint újra és újra a békét és a boldogságot választani. Azt kérem, hogy bátran kövesd a Szentlélek példáját, és a figyelmedet csakis arra fordítsd, amiből még többet szeretnél az életedben. Hadd legyen ez egy új időszámítás kezdete, amikortól fogva egyre több az öröm és a beteljesülés minden egyes napon.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

❋ ❋ 


Ha szeretnél megnyugodni abban, hogy mostantól választhatod azt, hogy mindig egészséges leszel, akkor április 24-től tarts velem a Szeresd magad egészségesre! online műhely résztvevőjeként! Részletek és jelentkezés itt:



❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése