2020. április 19., vasárnap

Erre való az igazi önismeret

Biztosan te is ismered a híres részletet Marianne Williamson: Visszatérés a szeretethez című könyvéből: 

A legmélyebb félelmünk nem az, hogy kevesek vagyunk. A legmélyebb félelmünk az, hogy végtelenül erősek vagyunk. Nem a sötétség, hanem a belőlünk áradó fény az, ami a leginkább megfélemlít minket. Azt kérdezzük magunktól: „Hogy jövök én ahhoz, hogy ragyogó, nagyszerű, tehetséges és bámulatos legyek?” Mindnyájunknak ragyognunk kellene, ahogy a gyermekek ragyognak. Arra születtünk, hogy Isten bennünk megnyilvánuló dicsőségét hirdessük.

Ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor a mai ima megírásába belefogtam. Persze felmerül a kérdés: Miért félünk az erőnktől? Miért félünk  a fénytől, ami a sajátunk? 

Az én válaszom az, hogy az egónk fél tőle. A tevékeny, tervező, szervező egó, aki attól tart, rá már nem is lesz szükség, amikor átadjuk magunkat ennek az erőnek. 

Ezért ennek a hétnek az imája téged is abban támogat, hogy egyre inkább be tudd fogadni ezt az erőt, és egyre inkább azonosulni tudj valódi, ragyogó lényeddel!

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Maga a tény, hogy félelmetesnek érzékeled Isten Akaratát – ami valójában nem más, mint valós éned –, azt mutatja, hogy félsz a saját lényedtől. Azaz nem Isten Akaratától tartasz, hanem a sajátodtól. A látszólag Istentől való félelem valójában nem más, mint a saját valóságodtól való félelem. A pánik állapotában pedig nem lehetséges a következetes tanulás. Mivel e tanítások célja az, hogy emlékezz a valódi énedre, nyilvánvaló, hogy nem sajátítod el e tanításokat, ha félelmetesnek hiszed a lényedet. Ugyanakkor épp azért van szükség e kurzusra, mert nem ismered magadat. (A csodák tanítása, TSZ. 9. I. 1:4-5., 2:2-5.)  
Azért imádkozom, hogy ma szülessen meg benned a felismerés arról, hogy Isten Akarata csakis jót akar neked. Azt kérem, hogy engedd át magad az útmutatásnak, és hagyd, hogy finoman a saját boldogságod felé tereljen. Hadd legyen a mai az a nap, amikor megéled ragyogó, valódi énedet! 

Azért imádkozom, hogy soha többé ne tudjon teret nyerni benned a félelem. Azt kérem, hogy mostantól mindig tudd: az, aki valójában vagy, egy mindenkinek jót akaró, mindent tudó, csodálatos szeretet-energia. Hadd töltsön most el a bizonyosság, hogy nem kell mást tenned, mint újra és újra összekapcsolódni ezzel az energiával. 

Azért imádkozom, hogy ha mégis felütné a fejét a félelem, akkor emlékezz arra, hogy ez csak az ego félelme. Azt kérem, hogy jusson eszedbe: nem vagy azonos ezzel a félelemmel, és valódi lényedhez nincs semmi köze. Hadd legyen ilyenkor elég erőd ahhoz, hogy elmondd magadnak: Ezt a félelmet nem Isten teremtette, tehát nem létezik. 

Azért imádkozom, hogy mostantól örömmel járd önmagad megismerésének útját. Azt kérem, hogy a lépteid legyenek egyre könnyebbek minden egyes nappal. Hadd legyen ez a belső út olyan, mintha nem is a földön járnál, hanem angyalok emelnének egyre magasabbra és magasabbra!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

❋ ❋ 


Ha szeretnél megnyugodni abban, hogy mostantól választhatod azt, hogy mindig egészséges leszel, akkor április 24-től tarts velem a Szeresd magad egészségesre! online műhely résztvevőjeként! Részletek és jelentkezés itt:



❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése