2022. május 13., péntek

Fordíts hátat a korlátozó hiedelmeidnek!


A nagy hátraarc – ez volt a címe egy 1996-ban bemutatott amerikai romantikus filmdrámának. Jerry Maguire - a Tom Cruise játszotta főhős – egy napon ráébred, hogy ezentúl homlokegyenest más megközelítéssel szeretné végezni a munkáját, és ez a döntés az egész életét felforgatja. A sokasodó kihívások ellenére kitart az elhatározása mellett, a történet pedig boldog befejezéssel zárul. 

Ugyanezt a nagy hátraarcot kívánja tőlünk A csodák tanítása is, amikor az egész világról való gondolkodásunkat fordítja a visszájára. Mostanáig úgy tudtuk, hogy az tesz minket boldoggá vagy boldogtalanná, amit a környezetünkben tapasztalunk. 
  • Ha megdicsérnek minket, jókedvünk lesz, 
  • ha sok pénzünk van, akkor gazdagok leszünk, 
  • ha bevesszük a tablettákat, akkor meggyógyulunk,
  • ha mellettünk van az ideális partner, akkor boldogan élünk, amíg meg nem halunk. 
Ám az egész fordítva van. 

Nem a világ határoz meg minket, hanem a világról alkotott gondolataink hozzák létre azt a világot, amit megtapasztalunk. 

Amiben az a jó hír, hogy ha nem tetszik, amit látunk, akkor képesek vagyunk rajta változtatni azzal, hogy átalakítjuk a gondolatainkat. 
Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki mostantól tisztelettel és szeretettel tekint önmagára, és mindenki másra is.  
Gyomláld ki a gondolataim közül azokat, amelyek bánatot, betegséget, nélkülözést és háborút teremtenek. Hívd fel a figyelmemet azokra a gondolatokra, amelyeket tőled kaptam, és amelyek csakis örömet, szeretetet, és békét hoznak. 
Hadd teremtsek egy olyan világot, amelyben szeretettel és elfogadással fordulunk egymás felé. 
Kérlek, mutasd meg nekem, hogy a világ valójában semleges – csakis attól lesz ilyen, vagy olyan, jó, vagy rossz, derűs vagy zaklatott, hogy én mit gondolok róla. 
Hadd legyen az én világom ragyogó és hívogató, ahol békére lel minden látogató. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


3 megjegyzés: