2022. május 29., vasárnap

Szerencsére a világ semleges


Ahogy telnek az évek – sőt, évtizedek! – úgy hatolok egyre mélyebbre annak a megértésében és megtapasztalásában, hogy a saját gondolataimmal és ítéleteimmel teremtek meg mindent, amit átélek. 

Most éppen ott tartok, hogy már tudom: minden, ami velem történik, valójában eredetileg semleges – se nem jó, se nem rossz. Én vagyok az, aki kényszert érez arra, hogy e két alap minőség mentén megítéljek mindent és mindenkit. 

Ez a felismerés pedig abban segít, hogy fokozatosan elengedjem ezeket az ítéleteket, és hagyjam, hogy minden egyszerűen csak olyan legyen, amilyen. Ha ez sikerül, akkor pedig azt is sokkal könnyebb megértenem, hogy milyen okkal történnek a dolgok. 

Ma már gyorsan választ kapok arra a kérdésre, hogy vajon egy adott helyzet milyen célból jött létre? 

  • Mit akar nekem megmutatni? 

  • Milyen újabb felismeréshez segít hozzá? 

Ezek a kérdések és a megérkező válaszok segítenek abban, hogy az életemben egyre kevesebb a zaklatottság, és egyre több a nyugalom és az öröm.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, akiben minden nappal egyre csak növekszik a béke. Hadd ismerjem fel, hogy mindenben, ami velem történik, ott van a te kezed nyoma is, és nekem csak az a dolgom, hogy ezt észrevegyem. 
Kérlek, légy a segítségemre abban, hogy elengedhessem minden ítéletemet – nem csak azokat, amiket kimondanék, nem csak azokat, amelyeket gondolok, hanem azokat is, amelyek a mélyben rejtőznek, és anélkül gyakorolnak rám hatást, hogy tudnék róluk. Tudom, hogy így lesz lehetőségem megtapasztalni azt a csodálatos életet, amit nekem szántál. 
Kérlek, fogd a kezem, mutass nekem utat, és légy mellettem, amíg változom. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Kulcs egy békésebb, szeretetteljesebb, szabadabb világhoz >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése