2023. augusztus 20., vasárnap

Most véget érhet a keresés

- De ha Isten azt akarja, hogy tökéletesen boldog legyek, akkor miért nem vagyok az? - érkezett hozzám a kérdés az előző hét imájára reagálva. A válasz egyszerű, csak nem mindig könnyű eszerint is cselekednünk. 

Ahhoz ugyanis, hogy valóban boldogan élhess, a te döntésedre is szükség van. Mivel Isten a maga hasonlatosságára teremtett téged (és persze mindannyiunkat), ugyanúgy szabad akaratod van, ahogy neki is. Így erre építve meg kell hoznod azt a tudatos döntést, hogy elfogadod Isten akaratát – azt, hogy boldog légy -, és ehhez hozzáteszed a saját hajlandóságodat, és úgy döntesz, hogy mostantól boldog leszel. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy hajlandó vagy a boldogság forrását magadban, belül, a lelkedben megtalálni, és többé nem vársz arra, hogy a külső körülmények megfelelővé alakuljanak. Az egész ugyanis pont fordítva van. A külső világod csak az után fogja a boldogságot visszatükrözni neked, hogy benned, belül már megjelent.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki örömmel elfogadja az akaratodat. 
Kérlek, segíts, hogy könnyű legyen kimondanom: Legyen meg a Te akaratod. Fújd el azokat a félelmeket, amelyek eddig ehhez a gondolathoz kapcsolódtak. 
Hadd ismerjem fel, hogy a szenvedés sohasem volt a feladatom, és tévedek minden alkalommal, amikor ezt választom. Hadd higgyem el végre, hogy Te csak a legnagyobb jót akarod nekem. 
Így amikor hagyom, hogy a Te akaratod teljesüljön, akkor nincs mitől félnem. Nem bántasz, nem büntetsz, nem veszel el tőlem semmit. Épp ellenkezőleg: onnantól, hogy hagyom a Te akaratodat érvényesülni, a számomra rendelt legmagasabb jó könnyedén beáramlik az életembe. Kérlek, segíts elfogadnom ezt. 
Nyugtass meg, hogy minden rendben, és hogy akkor vagyok a legnagyobb biztonságban, amikor a Te gondjaidra bízom magam. Köszönöm. Áldás. 
Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése