2023. január 15., vasárnap

A megoldás egyszerű és azonnal a rendelkezésedre áll


Ma ismét egy olyan radikális megközelítésről írok neked, amivel A csodák tanítását tanulmányozva előbb-utóbb összetalálkozunk. Ez pedig az, hogy bármilyen problémával is szembesülsz, annak mélyén mindig valamiféle neheztelés rejlik. 

Vagy magadra haragszol, vagy valaki másra (a szüleidre, a kedvesedre, egy barátodra vagy munkatársadra, esetleg a buszsofőrre, aki becsukta az orrod előtt az ajtót), vagy magára Istenre, vagy akár az egész világra, úgy, ahogy van. Épp ezért a megoldás is mindig egyszerű, és mindig a kezed ügyében van: 

  • hajlandónak kell lenned arra, hogy a neheztelésed helyébe egy csoda lépjen, vagyis 
  • a megbocsátásodon keresztül megjelenjen az adott helyzetben a szeretet. 

Most talán hitetlenkedsz, mert nem feltétlenül egyértelmű, hogy 

  • a nehéz anyagi helyzeted, vagy 
  • a munkahelyed elvesztése, vagy 
  • egy betegség megjelenése 

mögött miképpen rejtőzhet a neheztelés. Mégis érdemes teret adnod ennek a gondolatnak, mert a segítségével egyszerűbbé és boldogabbá teheted az életedet.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki bátran megnyitja az elméjét az új, ismeretlennek tűnő gondolatok előtt. 

Kérlek, taníts meg rá, hogyan gyógyíthatom meg az életem minden vonatkozását. Segíts elengednem minden neheztelést, még azt is, amiről most még nem tudok. Hadd lépjen mindegyik helyébe egy csoda, hogy a szeretet megjelenésével minden problémám megoldódhasson. 

Segíts észrevennem belső ellenállásomat, hiszen eddig az volt a fontos, hogy mindig nekem legyen igazam, és kihívást jelent elfogadnom, hogy a megoldás - a megbocsátáson keresztül - a neheztelés elengedése és a szeretet megjelenése. Mutasd meg, hogyan tudok ilyenkor együttérzéssel fordulni önmagam felé, hogy magamnak is megbocsássak. 

Tudom, hogy Te már réges-rég megbocsátottál nekem. Sőt, valójában soha nem is haragudtál rám, hiszen ott, ahol Te vagy, nem léteznek ítéletek, csakis szeretet van. Hálás vagyok, hogy egyre közelebb jutok ennek megtapasztalásához. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, csodálatos ima a tanítással együtt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és erös ima!!! Köszönöm 🙏

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szépnek és erősnek találod, szívesen! 😊

      Törlés
  3. Köszönöm Kriszta a felemelõ szeretetteljes írásaidat, üzeneteket! Köszönöm!

    VálaszTörlés