2022. október 23., vasárnap

Egy idejétmúlt meggyőződés

A legtöbben abban a meggyőződésben nőttünk fel, hogy meg kell küzdeni mindenért, ami jó, és aztán tovább kell küzdeni, hogy meg is tartsuk őket. 

Mivel a figyelmünket a fizikai világ tárgyai és történései kötik le, abban is biztosak vagyunk, hogy a dolgok végesek, így, ha valakinek adunk valamit, akkor abból nekünk kevesebb lesz. 

Ezt a gondolatsort A csodák tanítása teljes egészében megfordítja, és azt állítja, hogy amiből adunk, az a mi életünkben is megsokszorozódik. 

Ezt úgy a legkönnyebb megtapasztalni, ha levesszük a figyelmünket a végesnek észlelt, tárgyi dolgokról, és áttesszük az érzéseinkre. Hiszen, ha belegondolsz, mindenre azért vágyunk, mert azt hisszük, hogy amikor megkapjuk, akkor nyugodtabbak, boldogabbak, egészségesebbek leszünk. 

Ám mindez fordítva van. Ha most úgy döntesz, hogy a békét és az örömet akarod megtapasztalni, és ezt kívánod mindenki másnak is, akkor ebből lesz egyre több az életedben – függetlenül attól, hogy mid van, vagy mid nincs. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki egyre többször megtapasztalja, hogy amit másoknak ad, abból lesz egyre több a saját életében is. 

Tudom, a Te akaratod az, hogy tökéletesen boldog legyek, és ehhez csak az szükséges, hogy átadjam magam a tőled folyamatosan érkező béke és öröm áramának. Segíts felismernem, hogy ezt az áramlatot akadályozom minden olyan alkalommal, amikor másokra támadó módon gondolok. 

Kérlek, a lehető leggyakrabban emlékeztess ma arra, hogy akikkel találkozom, azokat megáldjam a Tőled érkező béke és öröm megtapasztalásával. 

Ma nem az ítéletekre, a haragra és a keserűségre akarok fókuszálni, hanem a mindenkiben ott rejlő isteni szikrára, amely a Te szereteteddel kapcsol össze mindannyiunkat. 

Hadd töltse ki a szívemet az afölött érzett megkönnyebbülés, hogy semmi mást nem kell tennem, csak meghoznom azt a döntést, hogy a lehető legtöbbször a Te örömöddel és békéddel ajándékozom meg magamat, és a világot. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a csodás imát! Ma pontosan erre volt szükségem és megérkezett.

    VálaszTörlés