2024. április 6., szombat

Többé ne hibáztasd magad

Belső utazásom egyik legfontosabb pillanata az volt, amikor felismertem és elfogadtam, hogy száz százalékban én vagyok felelős azért, amit megtapasztalok. Mégpedig azért, mert mindent, amit átélek, én magam teremtettem meg a gondolataimon keresztül. 

A másik legfontosabb pillanat az volt, amikor arra is ráébredtem, hogy ez a gondolatmenet könnyűszerrel használható arra, hogy mindenért magamat hibáztassam, és egyre csak növekedjen a bűntudat, amit érzek. Ez pedig egy olyan csapda, amibe a legtöbb önismereti és spirituális úton járó beleesik, tovább rontva ezzel a saját helyzetén. 

Ám a felelősség felvállalása nem egyenlő a hibáztatással. A felelősség felvállalása azt jelenti, hogy mindazért, ami velem történik, nem hibáztatok senkit: 

  • sem magamat, 
  • sem mást, 
  • sem a körülményeket. 
Elfogadom, ami történt, majd tudatosítom, hogy mindazt, amit létrehoztam, át is alakíthatom. A bűntudat helyett a megbocsátást választom, annak érdekében, hogy mind belső, mind külső világomban újra megjelenjen a béke.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki egyszer és mindenkorra abbahagyja, hogy bárkit is hibáztasson. 
Segíts felismernem, hogy a bűntudattól, az ítéletektől, a haragtól és a félelemtől való megszabadulásom egyedül rajtam múlik. Adj erőt, hogy újra és újra meghozzam ezt a döntést, egészen addig, amíg szükséges. 
Kérlek, árassz el megbocsátásoddal, és segíts, hogy én is megbocsáthassak magamnak. Tudom, hogy Te csakis a legteljesebb boldogságot kívánod számomra, és most szeretnék megnyílni ennek. 
Kérlek, takaríts ki az elmémből minden olyan gondolatot, amely a boldogságot eddig valamilyen külső dologhoz – emberekhez, tárgyakhoz, helyzetekhez – kötötte. Hadd tapasztaljam meg azt a felhőtlen és állandó boldogságot, amely a Veled való, zavartalan kapcsolatból fakad. 
Hadd legyek ezentúl a szeretet hírnöke, aki a Te ölelésedben pihen, és a Te békédet és örömödet viszi el mindenhova. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése