2022. április 18., hétfő

Szabadulás az észrevétlen csapdából


Nem arról van szó, hogy ítélkezni rossz dolog. Nem arról van szó, hogy nem szabad másokra neheztelni. 

Arról van szó, hogy az ítélkezés és a neheztelés távol tart minket attól, hogy megtapasztaljuk azt, akik valójában vagyunk: 

  • szeretetteljes, 
  • fénytől ragyogó, 
  • határtalan szellemi lények. 
Amikor megharagszunk valakire, az erről szóló felháborodott gondolatok teljes mértékben kitöltik az elménket, és olyan hangosan kiabálnak, hogy semmi más meghallására nincs esélyünk. Ilyenkor elhisszük, hogy csakis a testünkkel vagyunk azonosak, és ennek a testnek most az ártalmára volt egy másik test. 

Ne érts félre: a feladat nem az, hogy elfojtsuk ezeket az érzéseket. A feladat az, hogy megéljük őket ÉS közben tudatosítsuk, hogy mindez nem valóság, ezért nem akarunk neki további teremtő figyelmet adni. 

A feladat az, hogy a figyelmünket tudatosan, újra és újra áthelyezzük Isten csendes, bátorító hangjára, és meghalljuk, amint szeretetteljes, örömteli és békés valóságunkról beszél. 

Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki egyre gyakrabban felismeri, hogy sokkal többre hivatott, mint amit eddig erről gondolt. 

Segíts, hogy többé ne azonosítsam magam a testemmel. Hadd értsem meg, hogy minden neheztelés csak megerősíti azt, hogy a test valódi. Hiszen csak a testre neheztelhetek, mert csak egy test követhet el ellenem valamit. 

Segíts észrevennem, hogy a másik valódi lénye nem csinál semmit, csak szeret. 

Többé nem akarom a megváltást a testtől várni, és nem akarok arra számítani, hogy attól lesz nekem jobb, hogy egy test valamit másképp tesz. 

Kérlek, teremts bennem egyensúlyt, hogy a test utálata vagy imádata helyett megértsem, hogy az nem más, mint egy semleges és hasznos tanítási eszköz. Hadd használjam ezentúl csakis arra, hogy a szeretet közvetítője legyek. 

Taníts meg rá, hogy a támadás helyett az elfogadást válasszam. 

Emlékeztess, hogy mostantól ne az egót, hanem téged kérdezzelek arról, hogy mikor, mi a teendőm. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése