2024. február 25., vasárnap

Ami végül mindenre megoldást hoz


Mindaddig, amíg a régi, megszokott értelmezéssel látjuk el a megváltás szót, fogalmunk sincs arról, hogy mit jelent valójában. Talán észrevétlenül át is ugorjuk minden alkalommal, amikor
A csodák tanítása lapjain felbukkan, hiszen annyira emelkedettnek tűnik, hogy eszünkbe sem jut, hogy bármilyen közünk is lehetne hozzá. 

Pedig valójában a megváltás a legfontosabb – ha nem az egyetlen – feladatunk. És ez nem azt jelenti, hogy arra várunk, hogy valaki megváltson – azaz megmentsen – minket, hanem azt, hogy tényleges teendőnk van a saját megváltásunk ügyében. 

Mi tehát a megváltás? Az elkülönültség megszűnése. Annak megtapasztalása, hogy nem különülünk el sem Istentől, sem a többi embertől, sem pedig azoktól a dolgoktól, amikre vágyunk. A megváltás az a pillanat, amikor megértjük, hogy mindenünk megvan, mert egyek vagyunk mindennel és mindenkivel - megjelenő vágyainkkal is. 

És mi a teendő ehhez? Mindössze annyi, hogy a lehető legtöbbször emlékeztessük magunkat erre.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki könnyedén belátja, hogy a Tőled kapott feladat a legfontosabb. 
Segíts megértenem, hogy nem arról van szó, hogy hirtelen el kellene dobnom mindent, ami fontos nekem, hanem arról, hogy a napjaimban egyre nagyobb teret adjak a Veled való kapcsolódásnak is. 
Hadd lássam be, hogy minél inkább a Te útmutatásodat követem, annál könnyebb lesz minden egyebet is a helyére rakni az életemben. Kérlek, mutasd meg, mi a legjobb módja ennek. 
Vezess el ahhoz a rendszeres szellemi gyakorlathoz, amely lehetővé teszi, hogy egyre inkább azt tegyem, amit Te kérsz tőlem. Tisztítsd meg a gondolataimat, hogy tisztán hallhassam a Te sugallataidat. 
Hadd bizonyosodjam meg róla, hogy minél inkább a Tőled kapott feladatnak – az egység megtapasztalásának - szentelem magam, annál egyszerűbben és gyorsabban valósulnak meg hétköznapi vágyaim is. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

***

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét (az én fordításomban) és kezdj el vele csodákkal teli életet teremteni magadnak már ma! Kattints ide: 



***


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

4 megjegyzés: