2024. január 27., szombat

Az a dolgod, hogy világíts


A szívünk mélyén mindannyiunkban ott él a vágy, hogy valamiképpen szolgáljuk a világot és segítsünk a szenvedőkön. 

De ez a feladat olyan hatalmasnak tűnik, hogy gyakran fogalmunk sincs, hogyan kezdjünk hozzá. 

Teréz anyához, Gandhihoz, Nelson Mandelához hasonlítjuk magunkat, és arra gondolunk: Hogy jövök én ahhoz, hogy ilyen rendkívüli tetteket hajtsak végre? 

Vagy elolvassuk a híreket arról, hogy a kivételes gazdagságban élők milyen hatalmas összegekkel támogatnak számukra fontos ügyeket, és arra gondolunk: Nekem ez sohasem fog sikerülni. 

Szerencsére A csodák tanítása egy egészen más megközelítést kínál. Arra kér minket, hogy egyszerűen „csak” adjuk át magunkat a szeretetnek, és engedjük, hogy az rajtunk keresztül áramolva  vigaszt nyújtson mindenkinek, akivel csak találkozunk. 

A legnagyobb szolgálatot azzal tesszük a világnak, ha az öröm, a béke és a szeretet hírvivőivé válunk azáltal, hogy csak az ezekről szóló gondolatoknak adunk teret az elménkben.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki örömmel elfogadja Tőled kapott feladatát. 
Kérlek, mutasd meg, mi a legjobb módja annak, hogy csakis az örömöt, a szeretetet és a békét tápláló gondolatok kapjanak teret az elmémben. 
Segíts elcsendesítenem az egómat, aki mindig azt hajtogatja, hogy nem vagyok érdemes arra, hogy a Te szolgálatodba álljak. 
Tölts el bátorsággal és önbizalommal, hogy mindig legyen elég erőm felismerni és elengedni azokat a gondolatokat, amelyekkel magamat bántom. Kérlek, figyelmeztess és állíts meg, amikor arra készülök, hogy valaki mást bántsak. 
Hadd legyek olyan lámpás, amely a Te fényedből feltöltődve csakis a szeretet ragyogását sugározza mindenfelé. 
Hadd hajtsam minden este úgy álomra a fejem, hogy tudom: ma megint tettem valamit azért, hogy a világ egy kicsivel jobb hely legyen. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és egy szeretetmeditációt, így
teremts te is csodákkal teli életet magadnak!



Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése