2023. november 19., vasárnap

A benned rejlő nagyságra nyugodtan támaszkodhatsz


Igazán egyszerűvé és teljessé válna mindannyiunk élete, ha képesek lennénk megengedni magunknak a felismerést, hogy Isten rendkívüli nagysága ott rejlik bennünk is. Abbahagynánk a másokkal való folyamatos összehasonlítást, és felhagynánk az állandó versenyzéssel. 

Ha most azt gondolod, hogy nem, te nem versenyzel, akkor érdemes mélyebben magadba nézned. Sajnos mindannyian versenyzünk: arra vágyunk, hogy minden összehasonlításból győztesen kerüljünk ki: nekünk jusson több figyelem, elismerés, öröm, boldogság, anyagi jóllét, egészség, okosság, és még egy csomó minden. 

De ez csak azért van így, mert alapvetően kevésnek és kicsinek gondoljuk magunkat. Emiatt engedjük, hogy az egónk újabb és újabb javaslatokkal álljon elő arra vonatkozóan, hogy milyen módon bizonyíthatnánk: többek vagyunk másoknál. 

Szerencsére minden egyes napon lehetőségünk nyílik arra, hogy abbahagyjuk ezt az energiarabló küzdelmet. Csak annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk: Isten rendkívüli nagysága ott rejlik bennünk is.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, akit minden nap áthat a jelenlétedből áradó kedvesség és nagyság. 
Segíts megtapasztalnom saját nagyságomat, és mutasd meg nekem azokat a helyzeteket, amelyekben már eddig is átélhettem ezt. Hadd érezzem az abból fakadó derűs nyugalmat, hogy nem szükséges összehasonlítanom magam senkivel, mert mindannyian a Te tökéletes, nagyra becsült, szeretett gyermekeid vagyunk. 
Segíts elengednem azokat a gondolatokat, amelyek arról próbálnak meggyőzni, hogy kevés vagyok, ezért állandóan tennem kell valamit annak érdekében, hogy nagyobbnak látszódjak. 
Kérlek, töltsd ki a szívemet az abból fakadó elégedett békével, hogy végre megértem: továbbra is olyan vagyok, amilyennek Te megteremtettél.  Ártatlanságom, jóságom, szépségem és bölcsességem továbbra is ugyanolyan mértékben jelen van az életemben, ahogy eddig is. 
Elegendő a figyelmemet a Te szeretetteljes jelenlétedre helyeznem, és megérzem magamban a nagyságodat is. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és egy szeretetmeditációt, így
teremts te is csodákkal teli életet magadnak!



Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése