2023. augusztus 25., péntek

Tudtad, hogy a félelem nem valós?


Már hogy ne lenne valós a félelem!
Talán ez az első gondolat, amely felmerül benned, amikor elolvasod a címet. És valóban: egész eddigi életünket úgy éltük, hogy mindig adódott valami, ami miatt aggódhattunk, nyugtalankodhattunk, félhettünk. 

Sőt, talán az is az eszedbe jut, hogy a félelem tulajdonképpen hasznos, hiszen megakadályozza, hogy olyan dolgokat tegyünk, amelyek ártalmunkra lehetnek. 

Ugyanakkor biztosan te is ismered azt az alaptalan félelmet, ami csak arra „jó”, hogy az ismerős, megszokott, kényelmes, változás nélküli helyzetekben tartson minket, és így abban akadályozzon meg, hogy igazán boldogan éljünk. Gondolj most bele, és vedd észre, hogy ilyenkor valójában nem vagy valós veszélyben, hanem csak őrülten keringenek az elmédben a gondolatok arról, hogy hányféle lehetséges módon keverednél bajba, ha megtennél valamit, amire vágysz. 

Tehát ez a félelem nem valós, hiszen csak a gondolataid generálják, miközben egy félelemmel teli, nemlétező jövőt vetítesz magad elé.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki mostantól mindig emlékszik rá, hogy nincs mitől félni. 
Segíts felismernem, hogy valahányszor a félelem megjelenik, az mindig azt jelzi, hogy éppen akkor a saját erőmben bízom. A Te erődben akarok bízni, és a Te tudásodra akarok támaszkodni. 
Most megengedem, hogy ez megtörténjen, és hagyom, hogy a Te erőt sugárzó gondolataid lépjenek az én félelemmel teli gondolataim helyébe. Kérlek, segíts újra és újra megerősíteni ezt a szándékomat, hogy eltűnjön az elmémből minden olyan félelemmel teli gondolat, amely nem segít, hanem hátráltat. 
Többé nem akarom igaznak hinni az illúziókat, mert már tudom, hogy a félelmemet a beléjük vetett hitem táplálja. Szeretnék mostantól a valóságra figyelni: saját szellemi lényemre, aki sohasem szakadt el Tőled, ezért mindig biztonságban van. 
Kérlek, segíts, hogy – miközben továbbra is illúziók vesznek körül – könnyű legyen a hozzád vezető utat megtalálnom. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése