2021. április 18., vasárnap

Valóban szent volnék?

Sok kifejezés kapott egészen új jelentéstartalmat annak hatására, hogy A csodák tanításában egyre inkább elmélyültem. Az egyik ilyen szó a szent. 

Korábban én is azt gondoltam erről, amit talán te is: ez a szó egyértelműen az egyházi meghatározások közé tartozik, és olyan embereket értünk rajta, aki kiválasztottak, különlegesek, és olyan dolgokat tesznek, amelyekre más képtelen lenne. Ráadásul a szenteket „avatják”, tehát valamilyen külső döntéstől is függ, hogy valaki szentté válik-e, vagy sem. 

Nos, A csodák tanítása teljes egészében megfordítja ezt, és azt állítja, hogy

a szentség mindenkiben ott lakozik, 

mégpedig azért, mert az elménk Isten elméjének része.

A 35. leckében kifejezetten arra kér minket, hogy engedjük el mindazon jelzőket, amikkel eddig meghatároztuk magunkat, és jelentsük ki magunkról ezt: 

Bizony szent vagyok én. 

Minél inkább képesek vagyunk ezen a módon látni magunkat (és mindenki mást is), annál közelebb kerülünk a valósághoz, a feltétlen szeretet világához.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki képes megnyitni neked az elméjét, és képes elfogadni létezésének szentségét. 
Segíts magam mögött hagynom az ellenállásomat azzal a gondolattal szemben, hogy szent lennék. Szeretném igazán mélyen megérteni, és átérezni ennek a meghatározásnak a jelentőségét. 
Arra vágyom, hogy elfogadhassam: szentségemet Te teremtetted, nem tőlem származik, ezért csakis valódi lehet. 
Segíts megtapasztalnom szentségem tisztaságát, szeretetteljességét, erejét. Mutasd meg, hogyan kapcsolódhatok ebből a szent teljességből hozzád, önmagamhoz és mindenki máshoz is. Hadd írjon felül ez a meghatározás minden mást, amit eddig magamról gondoltam. 
Szeretnék megérkezni oda, ahol már csakis azt gondolom magamról, amit Te gondolsz rólam. Szeretnék mostantól úgy tekinteni a világra, hogy abban csak a Te teremtésed szentségét lássam. Köszönöm. Áldás. 


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


3 megjegyzés: