2023. április 30., vasárnap

Ez segít, amikor tehetetlennek érzed magad


Talán azok az élethelyzetek a legijesztőbbek, amelyekben kiszolgáltatottnak és így tehetetlennek érezzük magunkat. Olyan ez, mintha kirántanák a szőnyeget a lábunk alól, és mi ott feküdnénk mozdulatlanul, a döbbenettől szinte bénultan. 

És talán abban a pillanatban pont erre van szükségünk. Arra, hogy megálljunk, mozdulatlanná váljunk, és a döbbenettől beálló csendben meghalljuk, amit belső bölcsességünk már oly régóta ismételget nekünk. 

Azt, hogy mi az, amire meg kell nyitnunk belső hallásunkat, mindig az határozza meg, hogy éppen mi zajlik az életünkben, tehát mindenkinél és minden helyzetben más. Ám amit biztosan, minden felzaklató helyzetben tudatosítanunk kell, az az, hogy valamilyen módon mi magunk hoztuk létre az adott szituációt, mert a saját világát mindenki maga teremti meg. 

Ez pedig azért csodálatos örömhír, mert így bármikor át is alakíthatod ezt a világot. Csak annyi szükséges hozzá, hogy levedd róla a figyelmedet, és áthelyezd azokra a dolgokra, amelyeket szívesebben megtapasztalnál.

Szeretett Istenem kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki bátran vállalja a felelősséget a világért, amit megteremtett. 
Kérlek, segíts abban is, hogy ez ne bűntudattal töltsön el, hanem lelkesedéssel és tenni vágyással. Hiszen most már tudom, hogy bármikor megváltoztathatom, amit látok. 
Segíts megértenem, hogy amikor felelősséget vállalok, az nem azt jelenti, hogy hibáztatom magam. Amikor felelősséget vállalok, akkor egyszerűen csak elfogadom, ami történt, és nem hibáztatok érte senkit. 
Ha szükségét érzem, akkor megbocsátok magamnak és másoknak, majd felkutatom magamban, hogy milyen az a világ, amit ehelyett látni szeretnék. 
Kérlek, mutasd meg, hogy melyik út vezet ahhoz a szeretetteljes és örömteli világhoz, amit Te megálmodtál nekem. Hadd legyen mostantól ez a világ a figyelmem középpontjában. Köszönöm. Áldás. 

 Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése