2023. május 19., péntek

A béke és a derű birodalma csak egy gondolatnyira van tőlünk


Sokan úgy gondolják, a pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy nem veszünk tudomást a számunkra nem tetsző dolgokról, vagy egyszerűen csak elfordítjuk a fejünket, amikor valami zavarót látunk. 

Sokan azt is gondolják, hogy amikor az isteni gondviselésre bízzuk a dolgokat, azt jelenti, hogy tétlenül ülünk, és várjuk a sült galambot. 

Mindkét felvetés tévedés, mert ahhoz, hogy jobbra forduljanak a dolgok az életünkben, mindig szükség van a tudatos cselekvésre. A különbséget az jelenti, hogy tudatosságunk mire irányul, és milyen szándék táplálja a tetteinket.

Amikor a világunkban valami zavarót tapasztalunk, azt mindig egy vagy több szeretet nélküli gondolatunk okozza. Ezeket a gondolatokat kell tudatosan felkutatnunk, és kicserélnünk olyanokra, amelyek a békéről, a szeretetről, az örömről szólnak. 

Amikor ez a csere megtörtént, akkor már könnyű lesz befogadnunk az inspirációt arról, hogy milyen konkrét tettek szükségesek ahhoz, hogy mindezt kívül, a világunkban is megjelenítsük.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tégy olyan emberré, aki bátran szembenéz saját, sötét gondolataival. 
Segíts megbizonyosodnom arról, hogy ebből semmi baj nem származhat, sőt, épp ez teszi lehetővé, hogy fényeddel megvilágítsd és átalakítsd e gondolatokat. Hadd legyen az elmém ezentúl a Te fényedtől, és a Te szeretetedtől ragyogó. 
Amikor felzaklató helyzetbe kerülök, kérlek, emlékeztess rá, hogy mindig szabadságomban áll mást választani. Ilyenkor segíts kimondanom ezeket a mondatokat: A békét is láthatom ehelyett. A szeretetet is láthatom ehelyett. Az örömöt is láthatom ehelyett. 
Kérlek, légy velem, és fogd a kezem. Ne engedd, hogy bántó gondolataim visszahúzzanak. Segíts elhinnem és megtapasztalnom, hogy szívem mélyén változatlanul ott él, és onnan elő is hívható az a világ, amelyben megzavarhatatlan béke és derű uralkodik. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése