2020. szeptember 27., vasárnap

Kulcs egy békésebb, szeretetteljesebb, szabadabb világhoz

Sokan félreértik a megbocsátás fogalmát, és arra gondolnak, hogy ha megbocsátjuk a „bűnöket”, akkor minden csak egyre rosszabb lesz. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz, és A csodák tanítása ezt akarja velünk megértetni. 

Minden baj forrása az, hogy mindannyiunk elméje tele van támadó gondolatokkal önmagunkra, a többi emberre és a világra vonatkozóan. Ezek a támadó gondolatok teremtik a nehézségeket és a konfliktusokat. Ha hajlandóak vagyunk ezekre ránézni, és megbocsátani őket magunknak és mindenki másnak, akkor onnantól kezdve egy valóban békés és szeretetteljes világban élhetünk. 

Így ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy ez a megértés és ez a szándék megszülessen benned, hogy mostantól egyre csodálatosabb legyen minden egyes napod. 

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

A való világ az a lelkiállapot, amelyben tisztán látszik, hogy e világ egyetlen célja a megbocsátás. Nem a félelem a célja, mert a bűntudattól való megszabadulás vált e céllá. Érzékeled a megbocsátás értékét, és ezen érték lép a bálványok helyébe; többé már nem keresed a bálványokat, mert nem tartod értékesnek az „ajándékaikat”. Nem állítasz fel hasztalan szabályokat, senkitől és semmitől nem követeled már meg, hogy illeszkedjen be erővel a félelem álmába. (A csodák tanítása, TSZ. 30. V. 1:1-4.)

Azért imádkozom, hogy ma könnyedén megérkezz abba a lelkiállapotba, ahol teljes mértékben megérted a megbocsátás jelentőségét. Azt kérem, hogy ismerd fel, amíg a szívedet nem tölti ki a megbocsátás, addig nem lelhetsz békére. Hadd legyen ma egyértelmű számodra, hogy ez az egyetlen út, amely mindannyiunk boldogságához vezet. 

Azért imádkozom, hogy egyre többször vedd észre, amint az egód azzal próbálkozik, hogy indokolatlan félelmet ébresszen benned. Azt kérem, hogy ilyenkor jusson eszedbe, hogy soha nem követtél el semmilyen bűnt, és ma is olyan vagy, amilyennek Isten megteremtett: ártatlan, szeretnivaló és szeretettel teljes. Hadd érkezzen meg hozzád a megkönnyebbülés és a hála, mivel már tudod, hogy a megbocsátáson kívül semmi más teendőd nincs. 

Azért imádkozom, hogy ismerd fel: mindaddig bálványokat imádsz, amíg a boldogságodat kívül keresed. Azt kérem, hogy fokozatosan érkezz meg a valódi világba, ahol megtapasztalod, hogy mindened megvan. Hadd legyen a mai az a nap, amikor a megbocsátással megnyitod magad annak, hogy befogadhasd az ajándékokat, amelyeket Isten neked szánt. 

Azért imádkozom, hogy mostantól képes légy mindent és mindenkit olyannak elfogadni, amilyen. Azt kérem, hogy ismerd fel: Isten mindent és mindenkit csodálatosnak teremtett. Hadd legyen a mai az öröm napja, amelynek minden pillanatát a körülötted lévő világban való gyönyörködéssel töltöd. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.


❋ ❋ 

A hét imáját, és a hozzá kapcsolódó magyarázatot minden kedden este 19.00-kor egy videóban is megnézheted itt:

 Kapcsolódó kedd – A hét imája >>>



❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Mindent megkapsz, amikor adni kezdesz >>>

1 megjegyzés: