2020. október 11., vasárnap

A bátran és derűsen élt életnek ez az alapja

Az alázatosság a másik olyan fogalom, amelyet gyakran tévesen értelmezünk. 
Azt hisszük, azt jelenti, hogy kicsinek és megfélemlítettnek kell éreznünk magunkat. Ám pont az ellenkezőjéről van szó. 
Az alázat azt jelenti, hogy elfogadom: olyan vagyok, amilyennek Isten megteremtett, és ezen soha, semmi nem változtathat. 

Az alázat azt jelenti, hogy elfogadom a nagyságomat és az erőmet, és hajlandó vagyok ezt Isten céljainak a szolgálatába állítani, és ebben az Ő útmutatását követni. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy könnyedén elfogadd, sőt megtapasztald ezt az igazságot, hogy ezentúl bátrabban és teljesebben élhesd az életedet.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

Az alázatosság tanítása nem a szellemnek, hanem az egónak szól. A szellem meghaladja az alázatosságot, mert felismeri fényességét, és boldogan sugározza fényét mindenhová. A szelídek öröklik majd a földet, mert az ő egójuk alázatos, és így valósabb módon érzékelik a dolgokat. A Mennyek Királysága a szellem jogosultsága, a szellem szépsége és méltósága pedig minden kétség felett áll, meghaladja az érzékelést, és örökké jelzi Istennek a teremtményei iránt érzett Szeretetét; Isten teremtményei pedig teljes mértékben méltók az Atyához, és csakis Őhozzá. (A csodák tanítása, TSZ. 4. I. 12:2-5.)

Azért imádkozom, hogy legyen a mai az a nap, amikor megérted, hogy mit is jelent a valódi alázat. Azt kérem, hogy a szívedet járja át az afölött érzett öröm, hogy ez nem félelemmel teli szégyenérzetet, hanem szeretetteljes odaadást jelent. Hadd legyen a mai a nyugalom napja, amikor minden tehertől megszabadulsz, mert már könnyedén ki tudod mondani: „Legyen meg a Te akaratod, Istenem. Már tudom, hogy így lesz minden érintettnek a lehető legjobb”.  

Azért imádkozom, hogy ez legyen az első lépés ahhoz, hogy szellemed fényességét is képes légy megtapasztalni. Azt kérem, hogy mostantól légy olyan, mint a nap, és meleg, szeretetteljes ragyogásoddal táplálj mindenkit, akivel csak találkozol. Hadd jelenjen meg a béke és az öröm, bárhol jársz is.  

Azért imádkozom, hogy vedd észre, mennyivel szelídebben tekintesz önmagadra, a többi emberre és a világra. Azt kérem, hogy ítéleteid szélnek eresztésével a szelídség egyre csak növekedjen benned. Hadd szűnjön meg a környezetedben minden bántás, és hadd vegye át a helyét a szeretetteljes, támogató odafordulás.

Azért imádkozom, hogy egyre sokasodjanak a pillanatok, amelyben megérzed Isten irántad érzett, feltétlen szeretetét. Azt kérem, hogy értsd meg azt is: Isten ugyanígy szeret mindenki mást is. Hadd legyen a mai az a nap, amikor boldogan megfürdőzöl ebben a szeretetteljes áramlásban. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

Október 23-tól pedig várlak a 7mérföldes léptekkel online műhely résztvevői közé is, hogy mostantól sokkal gyorsabban haladhass a saját boldogságod felé. (A kedvezményes részvételi díj csak október 12-ig érvényes.)  Részletek itt: 



❋ ❋ 

A hét imáját, és a hozzá kapcsolódó magyarázatot minden kedden este 19.00-kor egy videóban is megnézheted itt:

 Kapcsolódó kedd – A hét imája >>>



❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Szerencsére a világ semleges >>>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése