2020. május 16., szombat

Ez megszabadít az aggodalomtól

Időbe telt felismernem, hogy valahányszor aggódni kezdek valamin, az legtöbbször semmilyen valóságtartalommal nem bír. Az aggodalmat mindig valamilyen elképzelt helyzet okozza, ami szinte sohasem következik be. 

Így fokozatosan rászoktattam magam arra, hogy emlékezzek rá: ezek pusztán gondolatok, amelyek itt jönnek-mennek az elmémben. Jövés-menésük valójában nem jelent semmit. Az elképzelt, rémisztő valóságot leíró gondolataim nem jelentik azt, hogy mindez meg is fog történni. Ezek pusztán gondolatok, amelyeknek hagyom, hogy itt keringjenek az elmémben, és ezzel jól rám ijesszenek. 

Azt is felismertem, hogy mindez csak azért lehetséges, mert nem figyelek oda a gondolataimra, és nem választom meg őket tudatosan. Így kialakítottam még egy szokást: amint észreveszem, hogy ijesztő gondolataim magukkal ragadtak, és aggodalomra késztettek, így szólok magamhoz: 

Rendben, most már látom, mi az, amit nem akarok. 
Mit szeretnék helyette? 

És onnantól kezdve már azon gondolkodtam, hogy az adott helyzettel kapcsolatban mi lenne az, aminek örülnék. Így fokozatosan megszűnt az aggodalom, és átvette a helyét a nyugalom.

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Segíts kigyomlálnom minden olyan gondolatot, amely nem tőled, hanem az egómtól érkezik. Hadd ismerjem fel a lehető leghamarabb, hogy ezek a gondolatok valójában nem jelentenek semmit. Csak azok a gondolatok számítanak, amelyek tőled érkeznek, és ezért mindig az örömről, a szeretetről, a békéről szólnak. Segíts megszabadulnom mindentől, amiben eddig hittem, és ami már nem szolgálja a javamat. Hadd engedjek el minden olyan hiedelmet, amely meggátolta, hogy meglássam nagyságomat, amely abból fakad, hogy a te gyermeked vagyok. Szeretnék mostantól állandó kapcsolatot veled, hogy mindig érezzem soha nem múló szeretetedet és nagyrabecsülésedet. Köszönöm. Áldás. 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd A csodák tanítását (a legelejétől a legvégéig) velem együtt olyan mélységben tanulmányozni, ahogy még sohasem tettük, akkor június 1-től tarts velem! Részletek itt:





❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


4 megjegyzés: