2020. február 9., vasárnap

Ha békét akarsz, tedd le a fegyvert

- Belső béke? Ugyan már! Dögunalom! - legyintett egyszer egy vidáman beszélgető csapat hangadója az utcán, épp amikor mellettük sétáltam el. Csak mosolyogtam, mert emlékeztem, hogy korábban nekem is volt ilyen félelmem. Most pedig már tudom, hogy ennek épp az ellenkezője igaz: a béke derűs, izgalmas, alkotó állapot. 

Aki pedig már megtapasztalta ezt, azt pedig az zaklatja fel, amikor elveszíti a békét, és újra a nyugtalanság állapotába kerül. Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkat ostorozni, és dühödten arra gondolunk, hogy már megint kudarcot vallottunk. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy megértsd: ez a hullámzás természetes, és nincs miért okolnod magad. Ha bármikor elveszíted a békét, csak emlékezz a 193. lecke egyik legfontosabb mondatára: Megbocsátok, és semmivé tűnik ez. 

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Hogyan őrizhetjük meg Isten békéjét, miután rátaláltunk? Ha visszatér a harag bármilyen formája, ismét lehull szemünk elé a súlyos függöny, nyomban újra azt hisszük majd, hogy a béke nem létezhet. A háborút fogadjuk el megint az egyetlen valóságként. Ilyenkor újra félre kell tennünk kardunkat, jóllehet nem is vagyunk tudatában, hogy ismét a kezünkbe került. De felismered majd, hogy ismét karddal próbáltad megoltalmazni magad, mert halványan emlékezni fogsz, milyen boldogságban volt részed fegyvertelenül. (A csodák tanítása TK. 20. 4:1-5.)  
Azért imádkozom, hogy ezen a héten megtapasztalhasd az Isten békéjét jellemző csendet. Azt kérem, hogy töltsön el az öröm, amikor felismered, hogy az elmédben megszűntek a konfliktusok, és ezzel eltűnt az örökös fecsegés is. Hadd legyen egyre több az olyan pillanat, amikor csak ringatózol az ölelő, tápláló csendben! 

Azért imádkozom, hogy amikor időlegesen elveszíted ezt a békét, azonnal bocsáss meg magadnak. Azt kérem, hogy ilyenkor tudd: nincs semmi baj, nem rontottál el semmit. Azt kérem, hogy nyugtasd meg magad: ez egy természetes folyamat. Hadd legyen a békéhez való visszatérésed olyan magától értetődő, mint reggelente a felkelő nap előbukkanása! 

Azért imádkozom, hogy mindig tudd: ez a derűs, örömteli béke sohasem veszhet el. Azt kérem, hogy ismerd fel: a béke mindig jelenlévő, és ha nem érzékeled, az csak annyit jelent, hogy valamilyen sérelem eltakarja előled. Hadd szülessen meg benned a megbocsátás olyan könnyedén, ahogy az őszi falevelek engedik el a fák ágait! 

Azért imádkozom, hogy egyre biztosabban érezd: nincs szükséged semmilyen védekezésre. Azt kérem, hogy bátran add át magad és az életed minden pillanatát az isteni gondviselésnek. Hadd legyen a béke és a csend megtapasztalása egyre gyakoribb, egyre hosszabb, és egyre könnyebb a számodra! 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

❋ ❋ 


Tarts velem február 26-tól (hamvazószerdától húsvétig) a 40 napos ünnep online műhely résztvevőjeként, és éld át az igazi újjászületést! Részletek és jelentkezés itt:



❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


1 megjegyzés: