2019. december 17., kedd

Ha nyugalmat akarsz, ébredj fel

Amikor megtapasztalod, hogy a felébredett állapot hozza el a legnagyobb nyugalmat, és a legérdekesebb életet, többé egy pillanatra sem akarod majd lehunyni a szemed. 

Ezért ennek a hétnek az imája abban támogat, hogy bátran add át magad annak a folyamatnak, amely lehetővé teszi, hogy felébredj az álmaidból, és végre ténylegesen élni kezdj.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 
Már biztosítottalak arról, hogy a mellettem döntő Elme ott lakozik benned is, és hagyhatod, hogy hozzám hasonlóan téged is megváltoztasson. Ez az Elme mindig egyértelmű, mert csupán egyetlen Hangot hall meg, és mindig azonos módon reagál erre a Hangra. Velem együtt te is a világ világossága vagy. A nyugalomra nem az alvás, de az ébredés által jutsz el. (A csodák tanítása TSZ. 5. II. 10:1-4.)  
Azért imádkozom, hogy legyen benned elegendő bizalom ahhoz, hogy átadd magad a változásnak. Azt kérem, hogy mindig tudd: ehhez nem kell tenned semmit, csak sóhajtani egy nagyot, és elengedni az ellenállásodat. Hadd erősödjön fel benned az érzés, hogy Istenre hallgatva mindig biztonságban vagy! 

Azért imádkozom, hogy könnyű legyen meghallanod a Szentlélek hangját. Azt kérem, hogy egyszerű legyen megkülönböztetned, ezt a halk, kedves, szeretetteljes hangot az ego hangos, sürgető, félelmet keltő hangjától. Hadd legyen egyértelmű számodra, hogy e kedves hangot követve az életed könnyűvé és egyszerűvé, egyben áramlóvá és izgalmassá válik! 

Azért imádkozom, hogy legyen bátorságod elfogadni a feladatot, amit Istentől kaptál. Azt kérem, hogy természetes legyen megnyitni a szívedet, és hagyni, hogy a szeretet fénye kiáradjon belőle mindenkire. Hadd legyen felemelő és gyógyító minden egyes találkozás! 

Azért imádkozom, hogy legyen benned elegendő kíváncsiság ahhoz, hogy fokozatosan, a saját ritmusodban kinyisd a szemed, és kipróbáld, milyen felébredve élni. Azt kérem, hogy minél előbb tapasztald meg a nyugalmat, amely abból fakad, hogy Istenre bízod magad, ezért egyre tisztábban látsz. Hadd legyenek a napjaid olyanok, mint a kisgyermeké, aki örömmel nyújtja a kezét, hogy a boldogság felé vezessék!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Ha szeretnéd, hogy a hét imája minden hétfő reggel e-mailben is megérkezzen hozzád, akkor iratkozz fel a hírlevelemre itt: Csodaútravaló >>>.

❋ ❋ 

Tarts velem január 24-től az Örömhírhozók online műhely résztvevőjeként, és teremts magadnak egy csodálatos újévet és egy rendkívüli, új évtizedet! Részletek itt: 




❋ ❋ 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


2 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszta! Az ébredés nagyon fájó lehet, és személyes tapasztalatom alapján elég hosszadalmas is :) és ez sokakat rosszul érinthet. Ráadásul az EGÓ ellenállása végtelen formában megmutatkozik, és időbe telik mire automatikusan felismeri az ember. "Véletlen" rátaláltam erre a blogra ahol az egó minden ellenállása a CST-vel szemben össze van szedve. Mivel személyesen is meg vagy szólítva így gondolom te már ezt olvastad. http://www.hagiosz.net/?q=node/1656

    Tudományos dolgozatnak van beállítva, de vannak benne csúsztatások rendesen. Az alap probléma, hogy kétféle szűrő szerint lehet mindent értelmezni, az egó és a szentlélek szerint. A cáfolat meg ellencáfolat pusztán döntés kérdése, hogy melyik energia szerint értelmezem a leírtakat. A legnagyobb csúsztatás az, hogy a CST követőit a Légió kíséri és irányítja.
    Blog szerint:
    7. pont „segítők lesznek melletted sokféle formában, … a nevük Légió
    (Vö. A csodák tanítása tanári kézikönyve).
    Mivel ilyet nem olvastam a CST-ben, és ezt tényleg durva lenne, ezért utána néztem már angolul, hogy honnan vették ezt. Meg is találtam a mondatot:
    https://acourseinmiraclesnow.com/course-miracles-clarification-terms-jesus-christ/

    "5 But they have names which differ for a time, for time needs symbols, being itself unreal. 6 Their names are legion, but we will not go beyond the names the course itself employs."

    Hát itt ugye nem NAGYBETŰVEL van írva a legion, és így nem Légiót jelent, hanem sokaságot, sokféleséget.
    Az egó dolga hogy folyton kétségeket ébresszen a követőkben, valakit ez rögtön el is rettenthet, ha csak felületesen érti az olvasó a CST tanítésait, akkor ahogy Márk szépen leírja az evangéliumában (4. rész 5.: Némely pedig a köves helyre esék, a hol nem sok földje vala, és hamar kikele, mivel nem vala mélyen a földben. 6.
    Mikor pedig fölkelt a nap, elsűle, és mivelhogy nem volt gyökere, elszárada.

    Talán kár is ezzel foglalkozni, ki hogy érzi megsértve a hitrendszerét és azt milyen módszerekkel védelmezi.
    Úgyhogy inkább tanulmányozom tovább a CST-t, mert tényleg gyökeresen megváltoztatta az életemet!!!! És fantasztikusan jó irányban! Szép napot és higgadságot mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az írást, amit a linken megosztottál, már olvastam: legalább egy, vagy inkább másfél éve lehetett. Akkor a Facebook oldalamon is közzétettem, viccesen figyelmeztetve mindenkit, hogy meneküljön a közelemből. :) Szerencsére csupa pozitív, megerősítő visszajelzés érkezett. Úgy tűnik, az olvasóim mind felismerték, hogy ez csupán - a te szavaiddal - "az ego ellenállása összeszedve".

      Valóban súlyos félreértelmezések vannak benne, de ezzel - ahogy te is írod -, nem lehet mit kezdeni, hiszen mindenki mindent a saját szemszögéből értelmez. Életeken át lehetne vitatkozni. :)

      Köszönöm, hogy a Légió/sokaság témának utánanéztél, így most már ebben is minden világos.

      Örülök, hogy a te életedre is ilyen rendkívüli hatással van A csodák tanítása, úgyhogy akkor ebben a szellemben - és a legteljesebb higgadtsággal :) - utazunk tovább.

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés