2019. augusztus 25., vasárnap

Így lesz mindenből egyre több neked is

Amikor csak a béke gondolatait adod tovább, egyre növekszik a béke benned is, a környezetedben is, a világban is. 

Ennek a hétnek az imája arról szól,  hogyan teremthetsz egyre többet mindabból, amire régóta, a szíved mélyéről vágysz.

Mondd el ezt az imát magadért, és mindazokért, akik a héten az eszedbe jutnak. 

Először azt tanulod meg, hogy a birtoklás nem a szerzésen, hanem az adáson alapul. Ezután pedig megtanulod, hogy azt tanulod, amit tanítasz, és hogy a békét akarod tanulni. (A csodák tanítása TSZ. 6.V.C.6:1-2.) 

Azért imádkozom, hogy fokozatosan ráébredj: valójában minden, ami kívül tapasztalható, egy-egy gondolatból ered. Azt kérem, légy tudatában annak, hogy a gondolatok mindenféle korlát nélkül, bátran továbbadhatók. Sohasem lesz belőlük kevesebb. 

Azért imádkozom, hogy megtapasztald: minél többször adsz tovább egy gondolatot, annál több lesz belőle neked is. Azt kérem, hogy e törvényszerűség alapján mostantól alaposan válogasd meg a gondolatokat, amelyeket továbbadsz. 

Hadd tudatosuljon benned, hogy amikor félelemmel teli gondolataidat adod tovább azáltal, hogy beszélsz róluk, egyre több félelmet teremtesz. Azt kérem, hogy tudatosuljon benned az, is, hogy amikor szeretettel teli gondolatokat adsz tovább azáltal, hogy beszélsz róluk, egyre több szeretet teremtesz. Bármit is adsz valaki másnak, azt az egész világnak, és így önmagadnak is adod.  

Azért imádkozom, hogy megértsd: mindez nem azt jelenti, hogy a dolgokról nem lehet beszélni. Mindez azt jelenti, hogy tudatosságra és jelenlétre van szükséged annak eldöntéséhez, hogy amiről az adott pillanatban beszélni akarsz, az valóban fontos-e. Azt kérem, hogy ez a tudatosság most szülessen meg benned. 

Azért imádkozom, hogy mindig legyen alkalmad megkérdezni magadtól: 

Az, amiről most beszélni készülök – vagy az, amit most tenni készülök – a békét növeli-e bennem és a környezetemben, vagy a zaklatottságot? 

Azt kérem, hogy légy tudatában annak, hogy mindaz, amiről beszélsz, meddig segít a béke megteremtésében, és mikortól akadályozza azt. 

Nagyobb lesz benned a béke attól, ha elmeséled, hogy mi van veled, vagy ha segítséget kérsz, vagy ha elmondod, mennyit haladtál máris. Nagyobb lesz a béke a világban, ha egy ügy mellé állsz, és megteremted a lehetőségét annak, hogy a változás elinduljon vagy folytatódjon. 

Ám nagyobb lesz a zaklatottság benned és a világban, ha szünet nélkül felemlegeted a problémákat – akár a saját életedben, akár a világban. Ezért azt kérem, hogy könnyű legyen a figyelmedet a jól működő dolgokra fordítani, így azokból egyre többet teremteni. Hadd éljünk mindannyian egy derűs, szeretetteljes világban! 

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 


Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése