2023. május 28., vasárnap

Ma ráhangolódhatsz az inspirációra


Talán benned másképp él ez, de nekem a pünkösd napjai sokáig semmilyen tartalommal nem bírtak. Fogalmam sem volt róla, hogy mit jelent, mi történt akkor, és vajon miért fontos ez. 

Ezen is A csodák tanítása változtatott: ahogy egyre inkább megértettem a Szentlélek jelentőségét, úgy lett egyre világosabb számomra, hogy mi a teendőm pünkösdkor: a kapcsolódás. Ezek a napok a legalkalmasabbak arra, hogy elmélyítsem a kapcsolatomat a Szentlélekkel, és a tőle folyamatosan érkező inspirációval. 

A Wikipédia ezt írja erről: 

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása; ez a kiáradás. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára: 
Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok cselekedetei 2:1-2:4, Károlyi-biblia) 
A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. (János 14:26 Revideált Új Fordítás)

Azért, hogy ez a ráhangolódás neked is könnyen menjen ma, több dolgot is készítettem: 

  • Az alábbiakban olvashatod az Értelmező szótárból a Szentlélek jelentését magyarázó részt. 
  • Ez után találod a Munkafüzet II. részéből a 7. fejezetet, amely a Szentlélekről szól, így egész nap elmélkedhetsz rajta. Ha írsz egy hozzászólást a kérdéseiddel, arra szívesen válaszolok. 
  • A 286. lecke első bekezdését is olvashatod itt, amely egy imádság, és amely kifejezetten az összekapcsolódásról szól. 
  • Ezt a fohászt képként is elkészítettem neked, így akár elmentheted a telefonodra is, beállíthatod háttérképként, hogy naponta többször is elolvasd. (A letöltési linket a bejegyzés végén találod.) 

Örömmel veszem, ha egy hozzászólásban azt is megírod, milyen hatással volt rád mindez. 

A Szentlélek:

  • A Szentháromság harmadik személye, akit a Tanításban képletesen úgy írnak le, mint Isten Válaszát az elkülönültségre. 
  • A Kommunikációs Láncszem Isten és az Ő elkülönült Fiai között, aki áthidalja a szakadékot Krisztus elméje, és a mi kettéhasadt elménk között. 
  • Isten, és az Ő Fiának emléke, amit magunkkal hoztunk az álomba. 
  • Az Egy, Aki látja az illúzióinkat (mindent, amit észlelünk), és rajtuk keresztül elvezet minket az igazsághoz (a tudás világába). 
  • Isten Hangja, Aki Őt, és valódi Énünket közvetíti, elfelejtett Identitásunkra emlékeztetve ezzel. 
  • Ezeken a neveken említik még: Híd, Vigasztaló, Vezető, Közvetítő, Tanító és Tolmács. (Értelmező szótár)


7. Mi a Szentlélek?

A Szentlélek az illúziók és az igazság közti közvetítő. Mivel át kell hidalnia az álmok és a valóság közti rést, az érzékelés elvezet a tudásra azáltal a kegyelem által, amelyet Isten adott a Szentléleknek, hogy Ő is megadja mindenkinek ezt az ajándékot, aki csak Hozzá fordul az igazság keresése során. Az álmok a Szentlélek emelte hídon keresztül jutnak el az igazságba, hogy a tudás fényében semmivé tűnjenek. E fény láttán örökre félreteszünk majd minden látványt és hangot. És ahol korábban e látványokat és hangokat érzékeltük, ott a megbocsátás által csendben véget ér majd minden érzékelés. 

A Szentlélek tanításának célja nem más, mint hogy véget érjenek az álmok. Mert a látványnak és a hangoknak át kell alakulniuk, hogy a félelem tanúságtevőiből az igazság tanúságtevőivé váljanak. Ha ez bekövetkezik, a tanulás beteljesítette egyetlen igaz célját. Mert a Szentlélek által érzékelt cél felé törekvő tanulás végül meghaladja majd önmagát, hogy az örökkévaló igazság lépjen a helyébe.

Ha tudnád, mily nagyon vágyik a te Atyád arra, hogy felismerd végre önnön bűntelenségedet, nem hagynád, hogy hiába kérleljen téged az Ő Hangja, és nem fordulnál el azon dolgoktól, amelyeket az általad alkotott félelmes képek és álmok helyett kínál fel neked. A Szentlélek érti az általad alkotott eszközök működését, jóllehet azért hívtad életre őket, hogy olyasmit érj el általuk, ami örökké elérhetetlen. És ha felajánlod Neki, oly módon alakítja át a száműzetés eszközeit, hogy elméd ismét megtérjen általuk igaz otthonába.

Isten a tudásba helyezte a Szentlelket, a Szentlélek pedig e helyről szólít téged, azt kérve, hagyd, hogy megbocsátás szálljon álmaidra, és visszatérhess az elme épségének és békéjének állapotába. Megbocsátás híján tovább rémítenek majd az álmaid. És Isten Szeretetének emlékezete sem térhet meg hozzád, hogy jelezze, elérkezett az álmok vége. 

Fogadd el a te Atyád ajándékát. Ezen ajándék által a Szeretet hívja fel a Szeretetet, hogy legyen végre Önmaga. A Szentlélek Isten ajándéka, Amely által Isten szerelmetes Fia ismét elnyeri majd a Mennyek Országát. Miért tagadnád hát meg Isten kiteljesítésének feladatát, amikor Ő csak arra vágyik, hogy végre te magad is kiteljesedj? (MF. II. 7.)

286. lecke
A Mennyország csendje lakik ma szívemben. Ó, mily nyugodt a mai nap, Atyám! Mily csendesen kerülnek sorra a helyükre a dolgok! E nap választatott ki arra, hogy megértsem a tanítást, miszerint semmit sem kell tennem. Benned már eleve meghozatott minden döntés. Eleve feloldatott minden ellentmondás. Benned megadatott nekem minden, amit valaha is reméltem. Megadatott nekem a Te békéd. Csendes az én szívem, és elnyugszik az elmém. A Te Szereteted a Mennyeknek Országa, és bizony enyém a Te Szereteted. (MF. 286:1.)

 

LETÖLTÉS >>>

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így

kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

2 megjegyzés:

  1. Hálás köszönet , Kriszta, ezért a csodás ajándékért! Nekem ezzel lett teljes az ünnep. Talán még mindig nem értem igazán , mi is a Szentlélek Kiáradása , de kezdem érezni.....
    Julianna

    VálaszTörlés