2021. október 24., vasárnap

Egyedül nem megy

Minden spirituális tanítás hangsúlyozza, mennyire fontos a jelenben lennünk, és minden spirituális úton járó törekszik is erre. Bizonyára neked is vannak tapasztalataid ezzel kapcsolatban. Belegondoltál-e már, hogy mit jelent ez valójában? 

Nekem azt jelenti, hogy mindent, ami ebben a pillanatban történik, úgy tapasztalok meg, ahogyan éppen most van. Ehhez az szükséges, hogy ne gondoljak róla semmit, vagyis ne ítéljem meg az adott történést se rossznak, se jónak. Ez pedig akkor sikerül, ha teljes mértékben képes vagyok elengedni minden múltbéli tapasztalásomat, hiszen az ítéleteim csakis ez alapján születhetnek. Kicsit olyan ez, mintha újra gyerekek lennénk, és úgy csodálkoznánk rá mindenre (és mindenkire), mintha most látnánk először. 

És most, amint idáig érek a gondolatmenetben, az egóm máris riadtan közli velem, hogy ez nem lehetséges, sőt, nem is kívánatos. Hiszen hogyan is felejthetnék el mindent, ami eddig történt velem? Hogyan mondhatnék le az emlékekről, amelyek azzá tettek, aki vagyok? 

És valóban: egyedül nem is sikerülhet. Nem sikerülhet addig, amíg a testemmel azonosítom magam, hiszen ezeket a dolgokat ez a test élte át. Muszáj segítséget kérnem. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Nyugtass meg, hogy vigyázol rám, hogy fogod a kezem és vezetsz. Tégy olyan emberré, aki bátran támaszkodik rád. 

Segíts, hogy teljes mértékben megbízzak benned. 

Hadd töltsön el annak a bizonyossága, hogy mindig is olyan voltam, és vagyok, és leszek, amilyennek te megteremtettél, így nincs szükségem arra, hogy a múltamban szerzett tapasztalatokra támaszkodjak. 

Legyen a veled való szeretetteljes kapcsolat állandó, hogy érezhessem: teljes biztonságban vagyok. 

Ébreszd fel bennem a kíváncsiságot a jelen pillanat iránt, hogy valóban megélhessem azt a maga valóságában. Tudom, hogy így a színtiszta öröm állapotába érkezhetek meg: oda, ahol te is lakozol. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 

❋ ❋ 


Ha szeretnéd könnyűnek megtapasztalni az elengedés és a megbékélés folyamatát, hogy mostantól egyre felszabadultabban élhess, akkor november 1-től tarts velem a Könnyed elengedés online műhely résztvevőjeként! Részletek itt:





Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése