2018. november 29., csütörtök

Amikor gyengül a hited

Fotó: Samuel Zeller/Unsplash
Sokan kérdezik tőlem, hogyan lehet „meghallani” a sugallatokat, amelyek a Szentlélektől érkeznek, és hogyan lehet megkülönböztetni az Ő hangját az egóétól. 

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen történik ez velünk, mégis, két dolog állandó: 
  • a Szentlélek hangja mindig kedves, szelíd, türelmes, halk,
  • az ego viszont hangos, türelmetlen, sürgető, félelmet keltő. 

Ám a sugallatok meghallása csak az egyik fele a folyamatnak: a másik fele az, hogy engedelmeskedünk-e, megtesszük-e, amit a kedves, halk hang javasol. 

Ez akkor jelent nagy kihívást, ha az eddigi tapasztalataink ereje nem engedi, hogy könnyedén elfogadjunk valamit, ami talán teljesen új és ismeretlen. Ekkor gyengül a hitünk, és erőre kap az ego, aki mindig a múltra építi az érveit. Hadd meséljek erre egy példát. 

Az én hivatásom a tanítás és a gyógyítás, és nagy örömömre ezen a területen szinte folyamatos az inspiráció: a Szentlélekkel közösen más hosszú listát írtunk arról, mi mindennek a megvalósítása az én feladatom. 

Azzal kapcsolatban, hogy itt az ideje online kurzusokat is készítenem A csodák tanítása rajongóinak, régóta és erőteljesen érkezett az inspiráció, ám egy ideig az egóm érvei ugyanolyan erővel álltak ellen: 
  • 28 éve tanítok, MINDIG személyesen találkozó csoportok formájában; 
  • a tanítás ezen (személyes) módja rendkívül hatékony, ezért csodás átalakulások történnek; 
  • ha nem találkozunk személyesen, a résztvevőkkel nem fog történni semmi; 
  • sőt, kimaradnak a közösség szerető támogatásából is; 
  • A csodák tanítása könyv ott van mindenkinél, minek még egy (vagy több) online kurzus is; 
  • és így tovább. 

Aztán végül kénytelen voltam megadni magam, mert – ahogy egy korábbi Csodaútravalóban már megírtam neked – nagyon elfáradtam, és el kellett fogadnom, hogy már nem tudok annyi csoporttal találkozni, mint korábban. 

Így szeptemberben elkészítettem és meghirdettem a 7mérföldes léptekkel online kurzust. És a fogadtatás minden elképzelésemet felülmúlta. Nem csak, hogy kifejezetten sok csodautast érdekelt, hanem nekem is óriási örömet okozott, hogy nem kell határt szabnom a létszámnak, hiszen az online találkozóhelyre akárhányan beférünk. 

Amikor pedig a végére értünk a folyamatnak, akkor a résztvevők visszajelzései bebizonyították, hogy az ego egyetlen korábbi érve sem állja meg a helyét. Íme:

Hálás köszönetem ezért az online kurzusért! Csodálatos volt 8 héten keresztül egy támogató, bátorító, szeretetteljes csapat részesének lenni! Az anyaggal való intenzív foglalkozás valóban áttörő eredményeket hozott, új nézőpontok, elengedések, gyógyulások történtek. A meditációkat naponta többször is meghallgattam, néha a villamoson is, és mindig megnyugtató hatással voltak rám, nőtt bennem a béke és a szeretet. Nemcsak az Istenivel való kapcsolatom gyógyult, hanem az emberekkel, önmagammal is. Teljesen másképp látom most a világot. Boldogabbnak. Köszönet és áldás! (Judit, 33)

Köszönöm, hogy tagja lehettem az online kurzusnak. Korábban olvasgattam  a könyv  leckéit, és  nagyon  örültem,  amikor  láttam, hogy van lehetőség  egy kurzusra, ahol - ha  kérdéseim  vannak (és voltak), akkor - választ kaphatok. Saját időbeosztásomban tudtam a leckékkel foglalkozni, a meditációs hanganyagokat különösen szerettem. A kurzus végére a csoport is olyan volt számomra, mint egy igazi, régi kis szeretet-közösség. Amikor olvastam tőlük, láttam, éreztem: ugyanaz a szeretetük, és ugyanolyan kétségeik vannak, mint bárkinek, vagy nekem. Egyek vagyunk, ha még külön testekben is. Elmélyítettek a tanítások, és megerősítettek abban, hogy az összes leckét elvégezzem. Abban is biztos vagyok, hogy ez az egy könyv elég ahhoz, hogy eljussunk oda, ahová mindannyian vágyunk. (Sándor)

Szeretném megköszönni a kurzus szuper szervezését, nagyon szerettem ezt a 2 hónapot A csodák tanításával. Évekkel ezelőtt már elvégeztem a leckéket, és most nagyon jó volt újra elmélyülni a tanításokban. Nagyon jól esett a rendszeres napi gyakorlás, a kurzus adott egy fegyelmet. Nekem most kifejezetten jó volt az online verzió, mert egy elég elfoglalt periódusban vagyok, és ez megadja a szabadságot, hogy akkor foglalkozzunk az anyaggal, amikor az időben megoldható. A hozzászólások is sokat segítettek, egyrészt bátorítottak, hogy másnak is vannak értelmezési gondjai, nemcsak nekem, másrészt pedig segítettek az értelmezésben, átbillentettek elakadásokon. Különösen sokat segítettek a Te hozzászólásaid, Kriszta. Ha egyedül csinálja az ember, könnyen el lehet veszni bizonyos részletekben, a csoportban pedig lehet kérdezni - ez nagy segítség, támogató erő. (Ágnes)

Mindez pedig arról jutott eszembe, hogy 
  • hamarosan újabb online kurzusom indul - a Hálanapló csodákkal -, illetve arról, hogy 
  • a héten épp a 199. leckével foglalkozom, és találtam benne egy csodálatos részt (a 2. bekezdést), ami bármikor a segítségünkre lehet, amikor gyengül a hitünk. 

Az eredeti bekezdést olvasd el a könyvben, itt pedig azt az általam átírt változatot találod, amit akár minden egyes napon használhatsz megerősítésként. Az a legjobb, ha valamilyen módon magadnál hordod, és amint azt érzed, hogy elerőtlenedtél, vedd elő, és olvasd fel magadnak. 

Az írásom végén a Letöltés feliratra kattintva le is töltheted a nyomtatható, pdf formátumot. 

Az elmém a Szentlelket szolgálja, ezért határtalan: 
az idő és a tér törvényei rá nem érvényesek, 
mentes minden előítélettől, és 
olyan erővel és hatalommal rendelkezik, amely 
bármire képes. 
Az elmémet átadtam a szeretet Forrásának, ezért 
a támadó gondolatok már nem léphetnek be. 
A félelem pedig sohasem telepedhet meg 
az elmémben, mert 
elköteleződtem a szeretet mellett. 
Most megpihenek Istenben. 
Az aggódás nem érinthet meg, mert 
ártatlanságban élek, és szeretek. 
Szabad vagyok, hiszen olyan vagyok, 
amilyennek Isten megteremtett. 
Áldás.
  

Ha pedig szívesen töltenél el te is 25 napot (december 13. és január 6. között) A csodák tanításával és a mély hála megtapasztalásával, akkor gyere és tarts velünk a Hálanapló csodákkal online kurzus résztvevőjeként! Részletek és jelentkezés itt: 

   
Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

30 napos megbocsátás >>>
Honnan tudod, hogy valóban megbocsátottál? >>>
Amit szeretnél, már úton van feléd >>>






 

3 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszta! Szerintem nem feltétlenül a legjobb arra programozni magunkat, hogy "az elmém". Éppen elég erős így is a testtel és elmével való azonosulás, aminek meghaladása lenne a cél, az elmén túli béke eléréséhez. Az eredeti szövegben nincsen "my mind". Ez egy sarkalatos pont az egész spiritualitásban. A tudatmező személytelen, nem tekint sajátjának semmit. Pusztán megfigyelője a dolgoknak, így az elmeműködésnek is. Persze nagy a kísértés, hogy az elmét (ami voltaképpen csak egy eszköz) nagy hatalmú személyes részének tekintse az ember. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ottó,

      Köszönöm, hogy írtál. :)

      Igen, épp azért emeltem ki, hogy a dőlt betűs rész az én átiratom, hogy senki ne keverje össze az adott bekezdéssel.

      Az igaz, hogy ebben a bekezdésben (MF. 199. 2.) az elmét személytelenül használja Jézus, ám a 7. és a 8. bekezdésben már megszemélyesítve, így:

      * Fogadd el most a megváltást, és add át elmédet Őneki, Aki arra szólít, hogy megadd Neki ezt az ajándékot. (MF. 199. 7:5.)
      * Nem akarod-e visszatéríteni elmédet ehhez az igazsághoz? (MF. 199. 8:3.)
      * Hallom az Isten által nekem adatott Hangot, és elmém csak e Hangnak engedelmeskedik. (MF. 199. 8:9.)

      Sőt, a 365 lecke között van 4, amelyeknek a főmondata is megszemélyesített elmét használ:

      8. Elmémet lekötik a múlt gondolatai.
      30. Isten mindenben jelen van, amit látok, mert Isten jelen van az elmémben.
      35. Elmém része Isten elméjének. Bizony, szent vagyok én.
      107. Az igazság minden tévedést helyreigazít az elmémben.

      És még rengeteg helyen szerepel így, többek között itt:

      "Belegondoltál-e már valaha, hány lehetőséged van arra, hogy megörvendeztesd magad, és vajon hány ilyen lehetőséget utasítasz el? Isten Fiának ereje korlátlan, ő maga azonban tetszése szerint képes korlátozni ezen erő megnyilvánulását. A te elméd és az én elmém egyesülhet, hogy ragyogásukkal túlragyogják az egót, és minden gondolatodban, minden tettedben felszabadítsák Isten erejét. Ne érd be ennél kevesebbel, és semmi mást ne fogadj el célodul. Légy figyelmes, ismerd fel elmédben az e cél beteljesülését akadályozó meggyőződéseket, és távolodj el tőlük". (TSZ. 4. IV. 8:1-5.)

      Tehát itt már nem csak az én elmém szerepel külön, hanem Jézusé is. :)

      Szóval A csodák tanítása kifejezetten sokszor használja ezeket a szavakat: "elmém" "elméd" Isten elméje". (És az angol eredetiben is így van.) Szerintem azért, mert ...

      Törlés
    2. ... ez a könyv nem a szavakon való elmélkedésre hív, hanem konkrét, mindennapi, gyakorlati alkalmazásra. Az a célja, hogy abban, ahogyan az életünket éljük, és ahogyan önmagunkhoz, a többi emberhez, és a világhoz viszonyulunk, megjelenjen a megbocsátás, az elfogadás és a szeretet. Amíg csak gondolkodunk ezekről, addig még nem jutottunk sehová. Amikor megváltozik tőle az életünk, akkor már elindultunk az úton.

      A csodák tanítása azt várja tőlünk, hogy minden egyes - önmagát egyelőre különállónak érzékelő - ember a saját szabad akaratából döntsön úgy, hogy az - egyelőre sajátjának érzékelt - elméjét átadja a Szentléleknek. Ennek hatására leszünk képesek fokozatosan megtapasztalni az egységet. És ezért használja az elmét (és még sok minden mást is) megszemélyesítve, mert így van lehetőségünk felfogni, hogy mi a teendőnk.

      Azt is tapasztalom, hogy a legfontosabb az, hogy a 365 leckét sorra véve, kezdjünk el gyakorolni. A szavak és a kifejezések teljes megértése csak később, ennek hatására érkezik el. Számomra rendkívül megnyugtató, hogy A csodák tanítását követve nem tudjuk "elrontani", mert nem baj, ha nem értünk mindent, az sem baj, ha félreértünk ezt-azt, nem tudunk vele kárt okozni magunknak. A leckékkel haladva mindenképpen fejlődünk, és mindenképpen a szeretet, a béke, az öröm felé tartunk.

      16 éve vagyok tanulója A csodák tanításának, és ez idő alatt rengeteg emberrel találkoztam: olyanokkal, akik az én csoportomba jártak, olyanokkal, akik mások csoportjába, és olyanokkal, akik egyedül járták végig a 365 lecke mutatta utat. Ez idő alatt soha nem találkoztam senkivel, akinek az ártalmára lett volna ez a tanítás, pedig sokan meséltek arról, hogy mennyi mindent nem értenek benne. Olyannal viszont találkoztam, akiben egy tanítója hatalmas bűntudatot ébresztett azzal, hogy megítélte őt, és felrótta neki a tévedéseit, így ő A csodák tanításából is kiábrándult egy időre. Úgy vélem, ez a tanító félreértette A csodák tanítását: ez a könyv épp arra kér minket, hogy engedjük el a bűntudatot és az irányítási vágyat, hagyjuk abba az ítélkezést, és engedjük meg önmagunknak, és mindenki másnak, is, hogy az legyen, aki.

      Kedves Ottó, még egyszer köszönöm, hogy írtál, mert nagyon jólesett mindezt végiggondolni. Azt hiszem, egy blogbejegyzést is készítek majd belőle, hogy a többiekhez is eljussanak ezek a gondolatok.

      Szeretettel,

      Kriszta

      Törlés