2023. december 2., szombat

Hálanapló csodákkal - online műhely


Hálanapló csodákkal
négyhetes online műhely 
A csodák tanításának a valódi hálára vonatkozó részleteivel

Indulás: december 13.

Jelentkezési határidő: 
december 11. hétfő, 20:00

Ez az online műhely megmutatja, hogy A csodák tanítása szempontjából mit jelent a valódi hála, és lehetőséget nyújt arra, hogy a karácsonyi ünnepek, valamint a 2023-2024 közötti átmenet valóban szeretetteljes, örömteli, és megszentelt legyen.

A válogatott idézetek között lesznek olyanok, amelyeket talán ismersz már, és lesznek olyanok, amelyeket most látsz először, mégis ezek adják a kezedbe a kulcsot ahhoz, hogy ténylegesen beléphess a valódi hála és szeretet kapuján.

Ha már egy ideje foglalkoztat a hála témája, de nem igazán tudtad mindennapos szokásoddá tenni, akkor lehet, hogy ez a kurzus adja meg azt a szeretetteljes impulzust, amire eddig hiába vártál.


Miből áll a program? 

1. A hála új megvilágítása

Ahogy a válogatott részleteket olvasod, egyre világosabban látod, mi az, amit eddig talán félreértettél, és mi vezet el ahhoz, hogy folyamatosan a hála és a szeretet állapotában lehess.
 
2. Feladatok minden napra

Minden nap A csodák tanításának egy újabb, a hálára vonatkozó (kb. egy bekezdésnyi) részlete érkezik meg hozzád. 

Minden ilyen részlethez 4 egyszerű feladatot kapsz, így a 25 nap alatt összesen 100 alkalom nyílik arra, hogy a hála érzését megtapasztald. 

Minden nap az aktuális mondatokon elmélkedve, fokozatosan jutsz el oda, hogy a hála természetes részévé váljon a hétköznapjaidnak. Amikor pedig a végére értél, nyugodtan vágj bele ismét: megújult éned már egészen másképp fogja látni ugyanazokat a gondolatokat, így újabb csodálatos felismerésekre teszel szert.

3. Vezetett meditációk

Nyugodt, ellazult állapotban hallgathatsz végig összesen két, kifejezetten erre az időszakra készült meditációt. 

Az első abban fog támogatni, hogy a karácsonyig tartó időszakban kényelmesen, örömtelien készülődj, és elkerüld azokat a feszültséget okozó helyzeteket, amelyek korábban esetleg felzaklattak. 

A második pedig karácsony utánra való, és a következő évre való ráhangolódásodat segíti. Ezenkívül utat mutat abban, hogyan tudod az isteni gondviselésre bízni magad, és közben folyamatosan fenntartani a hála állapotát.



A három alapgondolat, amelyet a program során mélyebben megismerhetsz

A valódi hála megtapasztalása ezen a HÁROM gondolaton alapul.

Miközben elolvasod az adott szöveget, megválaszolod a hozzá tartozó kérdéseket, valamint írsz a háláról, új meggyőződéseid alakulnak ki, amelyek megújult élethez vezetnek. 

1. A körülmények nem számítanak
A valódi hála minden körülmények között megtapasztalható – függetlenül attól, hogy az adott körülményt jónak vagy rossznak, könnyűnek vagy nehéznek, előremutatónak vagy hátráltatónak ítéljük.

2. A hála folyamatosan jelen van
A hála nem egy alkalmi érzés, vagy néhány kimondott, esetleg leírt szó, hanem egy állandó lelkiállapot.

3. A hálaadás mindennapos
A valódi hála minden egyes napunkat áthatja – legyen az rövid vagy hosszú, nyugodt vagy feszült, ünnepléssel vagy bánkódással töltött.

Először akkor kezdtem el ezeken gondolkodni, amikor ezt a mondatot olvastam valahol:

Mi lenne, ha holnap csak az lenne része az életednek, amiért ma hálát adtál?

Hát, bizony, a szívemhez kaptam, mert ráébredtem, mennyi mindent tartok egész egyszerűen természetesnek. 

Eddig valahogy úgy gondoltam, hogy a hálanaplómban azokról a dolgokról írok (mert írok minden nap), amelyek aznap kiemelkednek, és különösen hálás vagyok értük. Igen, tudom, hogy az, hogy minden reggel leírok három ilyen dolgot, fantasztikus, hiszen legalább ennyi időre összekapcsolódom a hálával. De az utóbbi időben megszületett bennem a vágy, hogy elmélyüljek ebben. Szeretnék megérkezni a folyamatos hálaadás állapotába, és ehhez hívlak téged is útitársnak.

A második impulzus Charlie Mackesy, brit szobrász és grafikus egyik rajza volt (az Instagramon követem őt, a nevére kattintva te is odajutsz), amire ezt írta:


- A te poharad félig tele van, vagy félig üres? – kérdezte a vakond.
- Azt hiszem, én hálás vagyok azért, hogy egyáltalán van poharam – válaszolta a fiú.

Ezért azok a részletek, amiket A csodák tanításából válogattam, valamint a hozzájuk kapcsolódó feladatok oda fognak elvinni téged is, hogy megértsd és megtapasztald annak az örömét, hogy egyáltalán létezel. 

Az online műhely végeztével jobban fogod érteni és érezni, hogy mi mindenért lehetsz hálás már most, ebben a pillanatban is. Ez a kurzus abban lesz a segítségedre, hogy hálatelt szívvel ráébredj: TÉNYLEG minden és mindenki azért érkezett az életedbe, hogy az örömteli, boldog élet megteremtésében a támogatód legyen.

A harmadik inspiráció ezzel kapcsolatban pedig egy emlékem felbukkanása volt.

A zarándoklatokon meg szoktam említeni, hogy amikor valamely testrészünk a hosszú gyaloglástól esetleg megfájdul, akkor ne haraggal, hanem szeretettel és hálával forduljunk felé. Azért fontos erről ott beszélni, mert az automatikus reakciónk ez lenne:
- Na tessék, ez is most fájdul meg, amikor itt vagyok ezen a zarándoklaton! Miért nem tud rendesen működni?!

Ám amikor ehelyett a szeretet és a hála hangján szólunk – mondjuk fájó bokánkhoz -, akkor megtörténik a csoda: a fájdalom elmúlik, a léptek könnyűvé válnak, és a zarándok folytathatja az útját.

Tehát ezzel az online műhellyel az a célunk, hogy 
  • felerősítsük természetes képességünket a hálára, és 
  • megtapasztaljuk, hogy az életünk valóban tele van csodákkal. 
Igen, már most is. Nem csak akkor, ha …

Az elmúlt 20 évben (amióta A csodák tanításával foglalkozom) többször is megtapasztaltam, milyen sokat jelent, amikor vagy a Munkafüzet vagy a Törzsszöveg egy-egy részletét elmélyültebben tanulmányozom. Ilyenkor olyan összefüggéseket látok meg, amelyek felett korábban elsiklottam. 

Ezért, ha ebben a négy hétben velem tartasz, akkor arra számíthatsz, hogy 
  • a hála fogalmát olyan mélységben érted és éled meg, ahogy még soha; 
  • harmonikusabbá és szeretetteljesebbé válnak a kapcsolataid;  
  • különleges módon megszentelt karácsonyod és évkezdeted lesz; 
  • megnyitod magad a feléd áradó szeretetnek és bőségnek;
  • világossá válik számodra A csodák tanításának néhány alapvető összefüggése; 
  • elmélyül az isteni gondviseléssel való kapcsolatod;   
  • választ kapsz néhány fontos kérdésedre;   
  • a mindennapjaid tartalmasabbá és könnyedebbé válnak.

🔸🔸🔸

🌷 Sokkal elfogadóbb lettem ...

Nekem hiányozni fognak ezek a napi elfoglaltságok, jó volt így indítani a napot és este, még ha nehéz napom is volt, mikor megnéztem a csoportot és olvasgattam a hozzászólásaitokat, olyan jó érzés töltött el, és megnyugodtam. Azt figyeltem meg magamon, hogy ezek az idézetek és a rajtuk való elmélkedések csendben, finoman mégis mélyrehatóan formálnak át, változtatják meg a látásomat, gondolkodásomat. 

Sokkal elfogadóbb lettem emberekkel, helyzetekkel kapcsolatban. Olykor meg is lepődöm magamon, hogy ami (vagy aki) korábban feszültséget keltett bennem, azt most egészen békésen tudom fogadni, persze azért van még mit fejlődnöm ezen a téren. Hálásan köszönöm, hogy együtt utazhattam veletek ebben a csoda kurzusban! Köszönöm a megosztásaitokat, az együtt gondolkodást és a tartalmas beszélgetéseket! Mélyült és formálódott bennem, amit eddig tanultam A csodák tanításáról. Krisztának is hálásan köszönöm a szervezést és a támogatást! Nagyon sokat kaptam! (Csilla)

🔸🔸🔸



Kinek hasznos ez a tanfolyam? 

Annak, aki a saját fejlődése, és ezen keresztül a világ gyógyítása érdekében hajlandó új dolgokat kipróbálni az életében. 

Ez a tanfolyam (ahogy A csodák tanításának egésze is) nem csupán egy újabb spirituális érdekesség, hanem megkérdőjelezi 
  • a gondolkodásodat, 
  • az érzelmeidet, valamint 
  • az önmagadhoz, a másokhoz és az egész világhoz való viszonyodat is. 
Ha ezeken nem akarsz változtatni, ne rendeld meg a Hálanapló csodákkal online kurzust.

Pontosan mit kapsz, ha a Hálanapló csodákkal online műhely résztvevője leszel?

  • 5 pdf formátumú, letölthető, mini e-könyvet az első, az ötödik, a tizedik, a tizenötödik, és a huszadik napon. Ha a tananyagot szeretnéd kinyomtatni, de nincs otthon nyomtatód, akkor ezt a munkahelyeden vagy a városban jártadban-keltedben megteheted. Aztán pedig belekezdhetsz a gyakorlatozásba. 
  • 25 válogatott részletet A csodák tanításából. Mindegyik a hálával kapcsolatos, egy részük a Törzsszövegből, más részük a Munkafüzetből származik. 
  • Kérdéseket és feladatokat mindegyik idézethez, amelyek elmélyítik és felerősítik ennek a 25 szövegrészletnek a hatását. 
  • 2 letölthető, vagy online hallgatható, vezetett meditációt, egyiket a szeretetteljes karácsonyi készülődéshez, a másikat az örömteli évkezdethez. Ezeket a különleges hangfelvételeket azért készítettem, hogy minden reggel meghallgasd őket, megteremtsd belső csendedet, és az isteni gondviseléssel összehangolódva kezdd a napodat. 
  • Közösséget. Amint résztvevőjévé váltál a Hálanapló csodákkal online műhelynek, a hozzá kapcsolódó, zárt Facebook csoportnak is tagja leszel. Itt csak azok vannak, akik a résztvevői a tanfolyamnak, és a bejegyzéseinket csak mi látjuk. Itt nézheted meg, és innen töltheted le a feladatokat és a meditációkat. És ha esetleg egyedül lennél karácsonykor vagy az új év kezdetén, mi itt leszünk veled.
  • Örökös és korlátlan hozzáférést a teljes tanfolyami anyaghoz, mivel minden letölthető. A javaslatom az, hogy nyiss egy mappát a számítógépeden (vagy a telefonodon, a tableteden) és oda tölts le mindent. Ha nem akarod vagy nem tudod letölteni, úgy is jó: minden anyag mindig elérhető a Facebook csoportban, így, ha valamit nem találsz a gépeden, itt gyorsan meglesz. 
  • Kérdezési lehetőséget. Ez a Facebook csoport egyik legnagyobb előnye. Bármilyen kérdésed van, itt felteheted. Én is válaszolok rá, és a többiek is, akik együtt haladnak veled. 
  • Rugalmasságot a haladásban. A legjobb az, ha 25 napon át folyamatosan foglalkozol a soron következő anyagrésszel. Ám, ha mégis kimaradna egy nap, bármikor folytathatod, amikor neked megfelelő. 
  • Kényelmes elmélyülést, a saját ritmusodban. Mindennel annyi időt töltesz, amennyit kedved van. Ha a meditációt egy nap többször is meg akarod hallgatni, megteheted, hiszen a tiéd. Ha az egyik nap anyagával két napot szeretnél foglalkozni, mert úgy esik jól, megteheted, hiszen nálad van hozzá minden kellék. 
  • Különleges karácsonyt és évkezdetet. Talán mindig is vágytál rá, hogy magad mögött hagyd a vásárlási lázat, és a sok teendő okozta feszültséget, de nem igazán tudtad, mit kellene ehhez tenned. Ez az online műhely pont ebben lesz a segítségedre.
🔸🔸🔸

🌷 Úgy érzem, egy ajtó nyílt ki előttem ...

Számomra A csodák tanítása maga a legfontosabb, amit felfedeztem ez alatt az idő alatt. Először nem gondoltam, hogy ennyire megérint, de teljesen magával ragadott, úgyhogy már meg is rendeltem a könyvet, és jelentkeztem a következő online műhelyre is. Belefogtam a Kriszta által fordított munkafüzet gyakorlataiba is.

Igyekszem tudatosan figyelni a helyes észlelésre, már amennyire sikerült felfognom mi is az. Én úgy érzem egy ajtó nyílt ki előttem, ami már régóta a szemem előtt volt, de most értem meg rá, hogy belépjek rajta. Hálásan köszönöm. (Anna)

🔸🔸🔸


Mennyibe kerül a részvétel? 

A Hálanapló csodákkal online műhely részvételi díja 


Ft 15.900,-. 



Igen, szeretnék részt venni, mit tegyek?  

Ha szeretnél a Hálanapló csodákkal online műhely résztvevője lenni, akkor kattints a sárga JELENTKEZEM! feliratra, és töltsd ki, majd küldd el a megjelenő űrlapot. 


 A kitöltés után egy felugró ablakban minden információt megtalálsz a részvételi díj átutalásához. (Kivéve, ha külföldi számláról utalsz – ez esetben feltétlenül várd meg a visszaigazoló e-mailben szereplő, kifejezetten neked szóló információkat.)

 A részvételi díj rendezéséhez szükséges adatokat 24 órán belül e-mailben is elküldjük neked. (Így nem kell figyelned a felugró ablakra, ha nem szeretnél.)

 Amint a részvételi díjad megérkezett, erről visszajelző levelet írunk, és kiállítjuk a számládat is.

 December 12-én, kedden 08.00-kor elküldjük neked az online műhelyhez tartozó Facebook csoport linkjét, hogy csatlakozni tudj. Ebben a csoportban találod meg hétről hétre az online műhely tananyagát, amelyhez ezentúl örökös hozzáférésed lesz. 

➤ FONTOS! Ha úgy tűnik, hogy nem érkeznek meg hozzád a leveleink, akkor feltétlenül nézd meg a Promóciók és a Spam mappádat, mert előfordul, hogy a levelező rendszered oda rejti el őket. 😊

Minden további tudnivalóról az összeg beérkeztekor, e-mailben értesítünk, és ez után küldjük el a számlát is.
 

Gyakran ismételt kérdések

Miért pont december 13-án kezdődik? 

December 13. Luca napja, ami egyrészt a fény meghívásához kapcsolódik, ami nagyjából a rákövetkező héten, a téli napforduló idején meg is érkezik. 

Másrészt pedig egy régi népszokás részeként ekkor kezdték el a Luca-széket faragni, ami karácsonyra kellett, hogy elkészüljön úgy, hogy minden nap egy kicsit dolgoztak vele. 

Ezt tesszük mi is: az életünkbe meghívjuk a fényt azzal, hogy minden nap szánunk egy kis időt arra, hogy a hálával és a szeretettel összekapcsolódjunk. 

✅ Miért 25 napig tart? 

Ez két furcsa "véletlennek" köszönhető. Egyrészt valójában már előbb szerettem volna elkészíteni ezt az online műhelyt, mert az eredeti tervem az volt, hogy karácsonyig vigyen el minket az energiája. De más teendőim elvonták a figyelmemet, így nem haladtam vele. 

Aztán elkezdtem összegyűjteni a hálára vonatkozó részleteket, és 25 olyat találtam, ami viszonylag könnyen, a szövegkörnyezetből kiragadva is értelmezhető. 

Majd amikor az új kezdési időponton gondolkodtam, eszembe jutott december 13., mint jó lehetőség. Kiszámoltam a 25 napot, és lám, ez január 6-ra, Vízkeresztre esik. Azonnal tudtam, hogy ezért történt minden így, és ezért halasztódott az én munkám is ebben. A vízkeresztről pedig ezt találtam az evangelikus.hu oldalon:

A keleti egyház a mai napig is a Fény ünnepeként tartja számon a vízkeresztet, és az egyházi esztendő legnagyobb ünnepei közé sorolja. Vízkereszt nagy ünnep: ahogyan a háromkirályok teveháton a jászolban fekvő Jézushoz mennek és aranyat, tömjént és mirhát visznek, úgy kellene nekünk is ezen az ünnepen a názáreti Jézusban valósággá lett, világ Világossága elé járulni. El kellene fogadnunk a Jordánban való megkeresztelésekor felcsendülő szózatot, amely szerint „Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm.(Mk 1,11), s látnunk kellene benne istenségének csodáját, amely a kánai menyegzőn véghezvitt csodában is megnyilvánult.
Szóval úgy érzem, ez az online műhely lehetőséget nyújt arra, hogy ezt az időszakot most igazán elmélyültté és megszenteltté tegyük, és méltón megünnepeljük a fényt magunkban, és mindenki másban. 


✅ Később is lehet csatlakozni? 

A jelentkezési határidő december 11. hétfő, 20:00. December 12-én felkészülünk,  13-án pedig együtt indulunk a résztvevőkkel. Így december 11., 20:00 után már nem tudsz csatlakozni.

✅ Szükséges hozzá Facebook profil? 

Igen. A Hálanapló csodákkal online kurzus zárt Facebook csoportjában lesznek elérhetők a feladatok és a meditációk. Itt válaszolok a kérdésekre is. Így lesz alkalmunk arra, hogy egy jókedvű, támogató, szeretetteljes közösséget hozzunk létre akkor is, ha személyesen nem tudunk találkozni. És még az is lehet, hogy pont a Facebook csoporton keresztül jönnek létre új ismeretségek és barátságok.

✅ Szükségem lesz füzetre? Fogunk írni?  

Igen. Mindenképpen szerezz be egy szép füzetet, amely ennek a csodálatos időszaknak a krónikája lesz. Sok írásbeli feladat lesz, amit persze be is gépelhetsz valamelyik eszközöd billentyűzetén. Én a kézzel írás híve vagyok, ezért javaslom a fizikai füzetet vagy naplót. De ez lehet egy elektronikus napló is, ha az neked jobban "kézre áll".

✅ Még semmit sem tudok A csodák tanításáról, akkor is jöhetek? 

Igen. Mindent úgy állítottam össze, hogy azoknak is könnyen követhető legyen, akiknek ez az első találkozásuk A csodák tanításával. A Facebook csoportban pedig minden felmerülő kérdésedre válaszolok. 

✅ Mi a teendő, ha nem tudom értelmezni a szöveget? 

Sokunknak az volt az első élménye A csodák tanításával kapcsolatban, hogy semmit sem értettünk belőle. Így, ha valamit nem értesz, az egyáltalán nem jelent problémát. Ahogy haladsz az anyaggal, úgy lesz minden egyre érthetőbb. A Facebook csoportban pedig minden felmerülő kérdésedre válaszolok. 

✅ Szükséges-e a teljes A csodák tanítása könyv ahhoz, hogy elvégezzem a tanfolyamot? 

A Hálanapló csodákkal online kurzushoz nem szükséges, hogy birtokodban legyen A csodák tanítása könyv. Idővel valószínűleg azt fogod érezni, hogy szeretnél még ennél is jobban elmélyülni a tanításban, így elegendő lesz akkor megvásárolnod. Minden könyvesboltban kapható.

✅ Már régóta foglalkozom A csodák tanításával, így is tud nekem újat adni a tanfolyam? 

Igen. Az egyik személyesen találkozó csoportomban például sok olyan résztvevőm volt, akik már tapasztalt csodautasok. Mégis, az egyik találkozón olyan mély és izgalmas beszélgetés alakult ki a hálával kapcsolatban, ami végképp egyértelművé tette, hogy a Hálanapló csodákkal online kurzust a lehető leghamarabb az útjára kell indítanom.

✅ Még sohasem meditáltam, így is tudom majd használni az anyagot? 

Igen. Vezetett meditációt készítettem neked, amely lehetővé teszi, hogy fokozatosan ellazulj, és a szavak segítségével megérkezz a csendbe. Itt pedig létrejön az isteni gondviseléssel való kapcsolat, ami pedig csodálatossá alakítja minden napodat. 

✅ Külföldön élek, akkor is részt vehetek?

Igen. Tudom, hogy nagy örömet okoz az online kurzus azoknak, akik nem Budapesten vagy nem Magyarországon élnek. Hiszen ők azok, akik szinte sohasem tudtak eljönni azokra a találkozókra, amiket meghirdettem. Részben az ő kérésük teljesül most azzal, hogy online műhelyek készítésébe fogtam, amelyek sorában ez már a sokadik.

🔸🔸🔸

🌷 Igazi felfedezés, hogy mennyi mindenért lehetek hálás ...

Ebben a pár napban volt először alkalmam minden nap foglalkozni a megadott szakaszokkal, így más volt, többet adott, mint az előző időszak. Nekem minden idézetről először egy bibliai ige jutott eszembe, és az ünnepek is sokat hoztak elém ezekből. Így most párhuzamosan töltekeztem, hiszen egymásra erősítenek a tanítások és ezt jó megtapasztalni.

Érdekes módon mégis leginkább az jelent most számomra igazi felfedezést, hogy mennyi mindenért lehetek hálás, olyan dolgokért, amiket természetesnek veszek. Bár legtöbbször észreveszem ezeket a mindennapokban is, most jól esik nap mint nap valami magától értetődő dologért hálásnak lenni az útmutatás szerint. (Nóra)

🔸🔸🔸 



Ha még mindig vannak kérdéseid, akkor írj egy e-mailt ide: kriszta@igazabolszerelem.hu

Vagy hívj fel nyugodtan itt: +36 20 935 4144. 

Várlak! 😊

Sarkadi Kriszta 





2 megjegyzés:

  1. Jelentkeztem, de még nem fizettem.
    Átutalásos számla lehetségesa a kurzusról, elszámolható egy vállalkozásban a "szolgáltatás"?
    Zsidai Marianna
    30/680-9536

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marianna!

    A jelentkezésedre a visszajelző e-mailt az imént küldtem el, és abban is megírtam neked, hogy igen, az online tanfolyamról számlát kapsz, amely oktatásként elszámolható a vállalkozásodban.

    Várlak!

    Szeretettel,

    Kriszta

    VálaszTörlés