2018. december 6., csütörtök

Használd, amit tudsz, és hagyd a többit

Fotó: Krzysztof Niewolny/Unsplash
Talán éppen aktuális fájdalmaink okozzák, hogy azonnal meg akarjuk érteni A csodák tanításának anyagát, remélve, hogy rögtön meg is gyógyulunk. 

A valóság pedig az, hogy valószínűleg lassan haladunk majd a gyakorlatokkal, valamint a szöveggel, és még így is elsiklunk az üzenet egy-egy kifinomultabb megfogalmazása fölött. 

Idővel azonban minden világossá válik.   

Pusztán azért, mert nem értünk meg azonnal mindent, amit Jézus a Tanítás  anyagában kifejt, nem kell lemondanunk arról, hogy beépítsük az életünkbe azokat, amelyeket viszont jól értünk. 

Például könnyű felfogni, hogy a félelem támadást szül, valamint elfogadni azt, hogy a szeretet a félelem ellentéte. Így tehát könnyedén kiértékelhetjük bárkinek a viselkedését, hiszen az 

  • vagy a szeretet kifejeződése, vagy 
  • gyógyításra és segítségre vágyó kérés. 

Ha pusztán ezzel az egy alapelvvel tisztában vagyunk, már megváltoztathatjuk azt, ahogyan életünk helyzeteire tekintünk. Amint megértjük a többit is, az életünk örökre megváltozik. Bőven van időnk arra, hogy befogadjuk az egészet. 

Ma azt fogom alkalmazni, amit idáig megtanultam. Ez éppen elegendő.

Ezt az írást Karen Casey: Daily Meditations for Practicing the Course (Napi meditációk a Tanítás gyakorlásához) című könyvéből fordítottam neked. 

Ez volt az egyik olyan gondolatmenet, amely arra ösztönzött, hogy A csodák tanítását "kisebb falatokban" is legyen lehetőségünk megtapasztalni. Rájöttem, hogy már az is csodálatos hatással van ránk, ha csak egy-egy bekezdéssel vagy fejezettel foglalkozunk mélyebben. Már csak azért is, mert a leggyakrabban egy bekezdésen belül, sőt egy mondaton belül is adódnak olyan szavak, kifejezések és gondolatmenetek, amelyek hosszas elmélkedésre késztetnek. 

Amikor online kurzusokat készítek, ehhez teszem hozzá azt a létfontosságú lépést, hogy az olvasottakat (legyen az bármilyen rövid) ültessük át a gyakorlatba, a hétköznapi életünkbe is. 

December 13-án (Luca napján) indul a legfrissebb online csapat, a Hálanapló csodákkal online kurzust követve. 25 napon át csak a hálával foglalkozunk, úgy, ahogyan azt A csodák tanítása látja. Így tesszük valóban megszenteltté a karácsonyt, és az újévbe való átmenetet. 

December 12-én már az indulásra készülődünk, így, ha szeretnél velünk tartani, december 10-ig jelentkezz feltétlenül! Részletek itt:


Várlak! 😊

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta 



Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése