2017. november 9., csütörtök

A többiek is kellenek a csodákhoz

Tudom, hogy vannak olyan emberek, akiknek az a dolguk, hogy a világtól elvonulva elmélkedjenek és imádkozzanak, mert ők ezzel járulnak hozzá ahhoz, hogy idővel mindannyian örömben, szeretetben és békében éljünk. A csodák tanítása viszont azoknak szól, akik hétköznapi életüket élve, a munkahelyükön, a családjukban és az utcán járva rendszeresen más emberekkel találkoznak. Ezekben a találkozásokban nyílik lehetőségünk felismerni és elengedni azokat a viselkedési mintákat, amelyek eddig felzaklattak minket, és kibillentettek természetes, szeretetteljes állapotunkból. 

Az első lépés ebben annak a tudatosítása, hogy a legtöbb esetben egyáltalán nem az zaklat fel, ami éppen történik. Természetesen vannak kivételek. Ha veszélybe kerülsz, vagy balesetet látsz az utcán, vagy ijesztő hírt kapsz valakiről, aki fontos neked, akkor a zaklatottságod valóban az adott szituációhoz kapcsolódik, és amint a helyzet rendeződik, el is fog múlni. Ám biztosan te is átélted már azt, hogy bizonyos körülmények, vagy bizonyos emberek viselkedése újra és újra fel tud idegesíteni, és sokszor nem is érted, hogy miért. 

Ilyenkor az történik, hogy az adott helyzet megérint benned és a felszínre hoz egy régi emléket, amelyben megbocsátásra van szükség: vagy magadnak, vagy valaki másnak. Amint ez lezajlik benned, megtörténik a csoda: a felzaklató helyzet átalakul vagy teljesen megszűnik. 

Szeretett Istenem, kérlek, alakíts át engem. Tedd lehetővé, hogy nyitottan, félelem nélkül tekintsek minden felzaklató helyzetre. Tudom, hogy sem a helyzeteknek, sem az embereknek nincsen hatalmuk felettem. Én vagyok az, aki eldöntöm, hogyan reagálok. Most a megbocsátást választom. Kérlek, állj mellém, és súgd a fülembe: Minden rendben van. Lélegezz. Kapcsolódj össze velem, és rajtam keresztül a szeretettel. Engedd, hogy a szeretet vezessen. Tudom, Istenem, hogy itt vagy, és vigyázol rám. Köszönöm. Áldás.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!


Tovább olvasnál? Csemegézz kedvedre itt:  

Fohász a továbbutazóért >>>
Miért nem értem, amit olvasok? >>>
Tudsz-e feltétel nélkül szeretni? >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése