2016. január 28., csütörtök

Mikor érünk már oda?!


De miért kezditek újra: másodszor, harmadszor, sokadszor? Nem elég egyszer végigvenni a leckéket? 

Ez a kérdés gyakran felmerül, amikor személyes találkozások alkalmával kiderül, hogy mennyire sokfélék vagyunk. Van, aki úgy érkezik, hogy semmit nem tud A csodák tanításáról, mások pedig már évek óta foglalkoznak vele úgy, hogy a 365. leckéhez érve már kezdik is elölről. 

Erre a kérdésre a választ nekem a 365. lecke utáni Zárszó adta meg, közelebbről a 3. bekezdés első mondatai:
Nincs több egyedi lecke és tanítás, mert többé már nincs szükség rájuk. Elég, ha az Istenért és Énedért szóló Hangra figyelve elvonulsz a világtól, hogy felleld a valóságot. E Hang irányt ad majd erőfeszítéseidnek, pontosan megmondva, mit tegyél, hogyan irányítsd elmédet, és mikor járulj Elébe csendben az Ő biztos útmutatásáért folyamodva.
Akkor leszek tehát készen, ha ez a folyamat már állandó és természetes bennem. Ha olyan szokássá vált, amire nem kell külön figyelnem, mert magától is történik. Amikor minden pillanatban, minden aprónak vagy épp hatalmasnak tűnő döntésem előtt a Szentlélekkel konzultálok, és aztán azt teszem, amit az útmutatásában feltár előttem. Mindaddig, amíg külön figyelnem kell arra, hogy a kapcsolatot létrehozzam és fenntartsam, szükségem van a leckékre.

Az egy év alatt ezek a gyakorlatok adnak keretet annak, hogy minden egyes napon "elvonulj a világtól", és először csak néhány, majd később 20-30 percet adj annak, hogy összekapcsolódj az isteni gondviseléssel. Ezek a leckék teszik lehetővé, hogy fokozatosan kitakaríts magadból minden ítéletet, és megbocsáss azoknak, akik látszólag ártottak neked. Magadnak is. Amint növekszik ez a belső tisztaság, úgy lesz egyre könnyebb észlelned az útmutatást. 

Amikor már csak ezen útmutatás szerint élsz, és az életedet kitölti az öröm és a béke, akkor már valóban nincs szükséged a leckékre.

***

Ha szeretnéd ezt az évet egy igazán csodás megtapasztalással indítani, akkor 2020. január 24-től tarts velem az Örömhírhozók online műhely résztvevőjeként! Részletek és jelentkezés itt:




❋ ❋ 

Töltsd le A csodák tanításának 365 leckéjét és 
egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!



Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

2 megjegyzés:

  1. Szerintem érdemes végigvinni újra és újra az egészet, mert holografikus szerkezetű a szöveg, minden megértéssel újabb és újabb rétegek kerülnek le a "hagymáról". A szentlélekhez kapcsolódni, nagyon megnyugtató, nem kell "agyalni" hanem csak "tud" az ember. Az atyai minőség és a fiúi minőség közötti közvetítő energia a szentlélek "az Istenért szóló Hang". De nem szólal meg mindenkinek tisztán, csak ha rájövünk hogyan kerüljük el a "spirituális egót", ami kiszakít az egységből, azt képzelvén, hogy többet tudhatunk, mint mások. Ha a megbocsátásokkal, azaz a valós és a valótlan dolgok elkülönítésével, sikerül az energiáinkat 50% fölötti pozitív tartományba hozni, akkor stabillá válik a kapcsolat a szentlélekkel. Ez azonban nem lineáris folyamat, szavakba próbáltam önteni, amit nem is lehet tulajdonképpen megfogalmazni, mert valahogy másképp történik ez az egész, leginkább megélni lehet. És a könyv erre való, hogy a belső tisztulás után valamiképpen rájöhessen mindenki, hiszen a tudás mindenkiben benne van. Csak saját utak vannak, nincsenek sablonok. El kell hinnünk, hogy a válaszokat magunk is megkaphatjuk, csak akkor kapjuk meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is ugyanezt tapasztalom. Minden alkalommal újabb és újabb rétegek tárulnak fel. :)

      Törlés