2016. február 18., csütörtök

Minden pont fordítva van!

Nem érzékelem, hogy mi szolgálja a javamat.

Nem tudom, mi milyen célt szolgál.

Nem vagyok az általam látott világ áldozata.

Nem test vagyok. Szabad vagyok.

Ez négy olyan lecke A csodák tanításából, amelyekben szerepel a "nem" szó, ezért időnként felmerül a kérdés, vajon helyes-e ez így. Hiszen nem azt tanultuk más helyeken, hogy a megerősítéseket pozitív, jelen idejű állításokként szükséges megfogalmazni, ezért gyengíti a hatását, ha benne van a nem szó?

Igen, ez így van, ám ezek nem megerősítések. Bár napközben érdemes sokszor felidézni őket, a céljuk nem az, hogy általuk új, kívánatosnak tűnő dolgokat vonzzunk az életünkbe, vagy hogy átírjunk bizonyos programokat az elménkben. 

A céljuk a szétválogatás. Annak a szétválogatása, hogy mi igaz, és mi hamis. A csodák tanításának segítségével fokozatosan egy teljesen más gondolkodásmódot alakítasz ki. Ennek az első lépése az, hogy feltérképezed, majd elengeded minden eddigi, meghatározó gondolatodat arról, hogyan működik a világ, és hogyan működsz te magad. Amikor ez megtörtént, akkor léphet a helyébe az újfajta, megfordítottnak tűnő gondolkodásmód. Nagyon leegyszerűsítve ez így néz ki:

1. Eddig azt gondoltam, az van hatással rám, és az határoz meg engem, amit kívül, magam körül észlelek: a többi ember, és mindaz, ami a világban, az életemben történik. Ezt a gondolkodásmódot engedem el.

2. Amit kívül, magam körül észlelek - a többi ember viselkedését, és mindazt, ami a világban, az életemben történik - én hozom létre azáltal, hogy az elmémben felbukkanó gondolatokat folyamatosan kivetítem. Ezt a gondolkodásmódot sajátítom el.

Ezért azok a leckék, amelyekben egy határozott nemet olvasol, mind arra hívják fel a figyelmedet, amit eddig tévedésből igaznak gondoltál. Amikor ezt már tudatosítottad, akkor fogod tudni feltenni a kérdést: Rendben, ha ez mind nem így van, akkor hogy van? És ekkor állsz készen arra, hogy megtedd a második lépést, és elkezdj az új gondolkodásmód szerint élni.


***


Ugyanilyen mélyreható, felismeréseket hozó, mégis jókedvű beszélgetések zajlanak majd a Csodákra hangoló találkozósorozaton is, március 8-tól, ahol a leckék elvégzésébe is belevágunk. Gyere, tarts velünk! Részletek és jelentkezés itt:

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése