2016. február 18., csütörtök

Minden pont fordítva van!


Nem érzékelem, hogy mi szolgálja a javamat.

Nem tudom, mi milyen célt szolgál.

Nem vagyok az általam látott világ áldozata.

Nem test vagyok. Szabad vagyok.

Ez négy olyan lecke A csodák tanításából, amelyekben szerepel a "nem" szó, ezért időnként felmerül a kérdés, vajon helyes-e ez így. Hiszen nem azt tanultuk más helyeken, hogy a megerősítéseket pozitív, jelen idejű állításokként szükséges megfogalmazni, ezért gyengíti a hatását, ha benne van a nem szó?

Igen, ez így van, ám ezek NEM megerősítések. Bár napközben érdemes sokszor felidézni őket, a céljuk nem az, hogy általuk új, kívánatosnak tűnő dolgokat vonzzunk az életünkbe, vagy hogy átírjunk bizonyos programokat az elménkben. 

A céljuk a szétválogatás. 

Annak a szétválogatása, hogy mi igaz, és mi hamis. 

A csodák tanításának segítségével fokozatosan egy teljesen más gondolkodásmódot alakítasz ki. Ennek az első lépése az, hogy feltérképezed, majd elengeded minden eddigi, meghatározó gondolatodat arról, 

  • hogyan működik a világ, és 
  • hogyan működsz te magad. 

Amikor ez megtörtént, akkor léphet a helyébe az újfajta, megfordítottnak tűnő gondolkodásmód. Nagyon leegyszerűsítve ez így néz ki:

1. Eddig azt gondoltam, az van hatással rám, és az határoz meg engem, amit kívül, magam körül észlelek: a többi ember, és mindaz, ami a világban, az életemben történik. ↴ 


Ezt a gondolkodásmódot engedem el.

2. Amit kívül, magam körül észlelek - a többi ember viselkedését, és mindazt, ami a világban, az életemben történik - én hozom létre azáltal, hogy az elmémben felbukkanó gondolatokat folyamatosan kivetítem. 


Ezt a gondolkodásmódot sajátítom el.


Ezért azok a leckék, amelyekben egy határozott nemet olvasol, mind arra hívják fel a figyelmedet, amit eddig tévedésből igaznak gondoltál. Amikor ezt már tudatosítottad, akkor fogod tudni feltenni a kérdést: 

Rendben, ha ez mind nem így van, akkor hogy van?

És ekkor állsz készen arra, hogy megtedd a második lépést, és elkezdj az új gondolkodásmód szerint élni.

A Törzsszövegben is van erről egy részlet, így szól:
Ez a tagadás minden hibára rávilágít, és mivel a hibák valójában a sötétséggel azonosak, automatikusan helyre is igazítja őket. 
Az igazi tagadás roppant hathatós védelmi eszköz. Képes vagy megtagadni azon hiedelmedet, miszerint a tévedések fájdalmat okozhatnak neked, és meg is kell tagadnod ezt a hiedelmet. 
Ez a fajta tagadás nem valaminek az eltitkolása, hanem helyreigazítás. Ettől függ elméd épsége. A tévedés tagadása az igazság hathatós védelme, az igazság tagadása azonban téves érzékelésre és az ego kivetítésére vezet. 
A tévedés tagadása a megfelelő elmeállapot, az ép elme szolgálatában felszabadítja az elmét, és helyreállítja az akarat szabadságát. Ha pedig az akarat valóban szabad, csakis helyes teremtésre képes, mivel csakis az igazságot ismeri fel. (TSZ. 2. II. 1:14., 2:1-7.)

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


Töltsd le a 365 leckét és egy szeretetmeditációt, így
kezdj el te is már most 
csodákkal teli életet teremteni magadnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése